Pozdravljeni, zaradi velike treme si nisem zapomnila izprasevalke, namesto Dusej - Blatnik, je bila v konisiji druga gospa, zdi se mi da gospa Sipek, ampak nisem prepricana.
Sicer zelo uradna, srog pogled, tudi zelo poslusa kako govoris, predvsem kako naglasujes. Se ne nasmehne itd, ampak je korektna, pomaga in res isce znanje.
1. Dobila sem list z nekaj besedami, mislim, da jih je bilo okoli 8 in je bilo potrebno pravilno naglasevati oz., vsaj dva pomena je imela beseda in je bilo potrebno povedati, oba pomena spomnem se samo dveh besed ( vodene - delavnice ali barve, letalo - na nebu/nekaj leta po zraku) .
2. Na drugem listu je bilo tudi ene 5 stavkov in je bilo potrebno povedat ali se beseda pise skupaj ali narazen.
( triletnica, C-dur ...)
3. Sklanjatve. Kako sklanjamo mosko in zensko ime ter priimke. Prvo sem.dobila Karmen - ki ima nicto koncnico v vseh sklonih, je bilo dovolj, da sem samo povedala. Nato pa sem sklanjala Jure Novak. Dala mi je se nekaj primerov kako bi bilo pravilno s sosedu/sosedom ...
Nic strasnega ... Res me je bilo strah, ampak izprasevalci iscejo znanje. Pomembno je samo ostati zbran, ce kako neumno ven vrzes. Brez straha in srecno vsem, ki vas strokovni izpit se caka.