Novice iz medijev

Novice iz raznih medijev (s povezavami na celotne članke)
V podforumu Novice iz medijev se avtomatično objavljajo filtrirane novice nekaterih spletnih strani: Dnevnik Vsak dan prvi - 24ur.com Eurydice Slovenija - O vzgoji in izobraževanju v Evropi SIO | Portal SIO safe.si | Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje Vsebina zgoraj navedenih spletnih strani se objavi samo v primeru, da vsebuje izbrane ključne besede, ki se nanašajo predvsem na področje vzgoje in izobraževanja. Sistem...
Skupno je bilo v jesenskem izpitnem roku uspešnih 309 kandidatov, kar predstavlja 48,06 odstotka vseh, ki so k izpitnemu roku pristopili. To je za dobri dve odstotni točki manj kot lani. Skupno je splošno maturo v spomladanskem in jesenskem roku uspešno opravilo 93,92 odstotka vseh kandidatov, kar je nekoliko večji delež kot lani. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: 24ur.com, 24ur.com Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Predogledna sličica: Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Predogledna sličica: Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Šole so ponovno odprle svoja vrata, po učilnicah odzvanja otroški smeh, toda marsikateri nasmejani obraz osnovnošolca skriva težke rane, ki mu jih je zadala epidemija. Šolski psihologi ugotavljajo, da so se pri otrocih stopnjevali občutki osamljenosti, pojavila se je tudi vedenjska problematika. Ob tem pa ugotavljajo, da imajo v šolah premalo resursov, da bi vsem pomagali. Učitelji učencem sporočajo, da so njihova trdna opora, starši pa pristojne pozivajo, naj ne zapirajo šol. Že sedaj...
Šole bodo danes dijake in se ostale, ki so poklicno maturo opravljali v jesenskem roku, seznanile z doseženim uspehom. Na jesenski rok poklicne mature se je sicer prijavilo 1990 kandidatov s 137 srednjih šol in organizacij za izobraževanje odraslih. Lani je bilo prijavljenih kandidatov več, in sicer 2322. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: 24ur.com, 24ur.com Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Nekatere šole za cepljene in prebolele organizirajo pouk v šoli, drugod so na daljavo vsi, ki so bili v razredu z obolelim sošolcem. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Predogledna sličica: Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Zdrava kmečka pamet in stoletja preverjeni ukrepi nam narekujejo, da vsi skrbimo za higieno in ohranjamo distanco, več poudarka pa bi morali nameniti tudi zraku, ki ga dihamo. Z dijaki smo raziskovali, kaj vse s(m)o ljudje pripravljeni narediti za... Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Dnevnik, dnevnik.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Šola na daljavo da ali ne? "Iskreno bi rekla, da ne, ker ni družbe in druženja, mislim, samo enkrat smo v gimnaziji, tako da je škoda, če zamudiš te trenutke," je dejala dijakinja 4. c gimnazije Ledina Maruša. Tina pa je opozorila na "izgube v znanju". Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: MMC RTV, rtvslo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Za 193.116 učencev in 76.000 dijakov se začenja novo šolsko leto, že tretje v znamenju epidemije covida-19. Tako šolarji kot zaposleni v celjskih šolah so večinoma veseli, da se je pouk danes začel v šolskih klopeh in ne na daljavo. Po mnenju ravnateljice celjske Osnovne šole Lava Marijane Kolenko je to "najpomembnejši znak, da bomo - upamo - več šolskega leta preživeli v šoli kot pa v drugačnih prilagojenih oblikah". Na prvi šolski dan je nekaj otrok v šolo simbolično pospremil tudi...
Za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, je od začetka septembra vrtec brezplačen. Prav tako je vrtec brezplačen tudi za družine z več otroki. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: MMC RTV, rtvslo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Pristojni inšpektorat bo lahko skladno s sprejetim sklepom ministrstva za izobraževanje odredil izvajanje izobraževanja na daljavo za izobraževalni zavod, ki ne bi izpolnjeval predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Sklep stopa v veljavo danes. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: 24ur.com, 24ur.com Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Šolarji se že tretje leto doslej v šolske klopi vračajo v senci novega koronavirusa. V minulih šolskih letih je epidemija otežila izvajanje pouka in pustila luknje v znanju. Na številne je prekinitev socialnih stikov vplivala slabo. Opozarjali so, da praktično ni več prostih bolnišničnih mest za otroke in mladostnike z duševnimi motnjami, pristojni se zaradi negotovih razmer bojijo ponovnega porasta duševnih težav. Zato si je stroka enotna v prepričanju, da mora pouk letos potekati v...
Začelo se je šolsko leto 2021/2022, ki prinaša nove ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Starši, učitelji in učenci pa si v veliki večini predvsem želijo, da bi šole tokrat ostale odprte. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: MMC RTV, rtvslo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Ministrica za šolstvo Simona Kustec je v posebni poslanici mestu in svetu ob novem šolskem letu staršem, učencem in zaposlenim v vzgoji in izobraževanju položila na srce: »Za odprte šole lahko in moramo največ narediti sami.« Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Dnevnik, dnevnik.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
"Dvomim, da je ministrstvo za izobraževanje res ozavestilo škodo, ki je nastala v preteklem šolskem letu, in potencialno škodo, ki bo nastala, če se šole spet zaprejo," opozarja Ajda Erjavec, predsednica društva šolskih svetovalnih delavcev. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: MMC RTV, rtvslo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Novo šolsko leto se bo jutri začelo s samotestiranjem, maskami in po modelu B, zahteva, da šole ostanejo odprte, pa je že poslana na ministrstvo. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Predogledna sličica: Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Na vrhu