Članek Strokovni izpit – Slovenščina: kako se pripraviti na jezikovni del strokovnega izpita

• Ustvarjalec teme Ustvarjalec teme Mladi učitelj
  • Začetni datum Začetni datum
  • Odgovori Odgovori 0
  • Ogledi Ogledi 672

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
6.404
Jezikovni del strokovnega izpita pri mnogih kandidatih povzroča precej negotovosti. Pogosta vprašanja so na primer: koliko pravopisa komisija dejansko preverja, ali je potrebno dobro poznati slovnico ali celo zgodovino slovenskega jezika.

V praksi komisija pri slovenščini najpogosteje preverja predvsem razumevanje vloge slovenskega jezika v šoli. Pomembno je, da kandidat zna jasno razložiti osnovne pojme, kot so status slovenščine, razlika med knjižnim in neknjižnim jezikom, pomen pedagoškega govora ter vloga učitelja kot jezikovnega zgleda.

Za lažjo pripravo je nastal tudi strukturiran vodič Strokovni izpit – Slovenščina, ki pomaga razumeti ključne teme in jih povezati v jasen ustni odgovor.

Celoten članek lahko preberete tukaj:

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Na Učitelniku so zdaj na voljo kvizi za strokovni izpit s področja osnovne šole — 18 tematskih...
Odgovori
0
Ogledi
200
Na Učitelniku so zdaj na voljo kvizi za strokovni izpit s področja vrtca — 12 tematskih kvizov z...
Odgovori
0
Ogledi
164
  • Vprašanje Vprašanje
Pozdravljeni, opravila sem magisterij iz sociologije in pedagogike. Trenutno delam v podaljšanem...
Odgovori
0
Ogledi
180
Pozdravljeni, zanima me, če ima kdo povzetek ZOFVI-ja novejše verzije. Opisano na kratko in...
Odgovori
0
Ogledi
376
  • Vprašanje Vprašanje
Pozdravljeni, zanima me, ali je kdo pred kratkim opravljal strokovni izpit in dela v svetovalni...
Odgovori
0
Ogledi
396
Odgovori
0
Ogledi
527
  • Vprašanje Vprašanje
Sprasevalka Marija Karba je imel kdo?
Odgovori
0