Diskusije o izpitnih vprašanjih

Diskutirajte o vprašanjih in odgovorih na izpitu iz slovenščine. Izkoristite prednost foruma in si pomagajte med seboj.
Slovensko-hrvaška meja je meja, ki ločuje Slovenijo in Hrvaško znotraj Evropske unije. Zakaj Slovensko z veliko, hrvaška pa z malo? Dvo (ali več)...
Odgovori
0
Ogledi
280
Pozdravljeni, zanima me, če pozna kdo odgovor na "zapisovanje zvenečih nezvočnikov pred nezvenečimi nezvočniki (gibka) in nezvenečih nezvočnikov...
Odgovori
2
Ogledi
1.262
  • Zaklenjeno
  • Vprašanje
Pozdravljeni, je že kdo imel na slovenščini izpraševalko Nušo Drinovec Sever, ali pa je morda nova? Hvala.
Odgovori
3
Ogledi
1.345
  • Zaklenjeno
Vprašanja iz slovnščine Nives Križnar -pisanje stvarnih lastnih imen -pisanje skupaj, s presledkom ali vezajom -tretje vprašnje sem dobil tekst in...
Odgovori
1
Ogledi
599
Živjo vsem. Zanime me ali je dovolj, da se učim po zapiskih ene punce, ki se imenujejo Slovenščina - po katalogu 2013-08-15 ? Ali bi morala...
Odgovori
0
Ogledi
800
Vprašanja: 1. Razlika med državnim in uradnim jezikom. Jezik okolja. 2. Jezikovni priročniki, ki jih uoorabljam pri svojem delu. 3. Natančneje...
Odgovori
0
Ogledi
1.217
Pozdravljeni. Ali mogoče kdo pozna odgovore na naslednja vprašanja: - Kako delimo besedo Fischer? - Vrstni pridevniki: pripone -ski, -ški, kdaj...
Odgovori
0
Ogledi
987
Pozdravljeni. Mi lahko samo kdo odgovori na to vprašanje? Hvala
Odgovori
0
Ogledi
636
Živjo! Tisti, ki ste zaposleni kot šolski knjižničarji, ste morda dobili kakšna posebna vprašanja pri slovenščini. Ali sprašujejo bolj splošno...
Odgovori
1
Ogledi
1.815
Pri pripravi na strokovni izpit sem naletela na nejasnosti. In sicer katere priročnike poznamo, katere slovarje in kaj je potrebno vedeti pri...
Odgovori
0
Ogledi
1.193
Zdravo! Nikjer ne najdem tega pravila...bi mi lahko kdo pomagal, bom zelo hvaležna! Vrstni pridevnik in pripona -ski, -ški (kdaj je katera...
Odgovori
0
Ogledi
904
Pozdravljeni, zanima me, če je kdo opravljal strokovni izpit za laboranta v OŠ in bi lahko povedal kaj več, kaj so ga spraševali iz zakonodaje...
Odgovori
0
Ogledi
1.838
Pozdravljeni! Pri učenju sem naletela na nekaj vprašanj, na katera nimam prepričljivih odgovorov. Prosim za pomoč. 1. Stalni besedni red v...
Odgovori
2
Ogledi
2.989
1.Za kaj so uporabni nezveneči nezvočniki? 2. Kam bi šla pogledat če bi me zanimala pravila zapisovanja? Prosim za pomoč.
Odgovori
3
Ogledi
1.822
Živjo, če kdo pozna odgovor. Hvala 😊. Povejte razlike med knjižnim in svojim neknjižnim glasovjem, naglaševanjem in intonacijo
Odgovori
0
Ogledi
1.215
Pozdravljeni, tisti, ki ste imeli to vprašanje kaj je prav: da v vtrcu govorijo vzg. knjižno pogovorni jezik ali zborni jezik? Hvala, LP
Odgovori
2
Ogledi
1.338
- Priročniki ... Pravopis podrobno - Zemljepisna lastna imena - Koko se piše "trg"
Odgovori
1
Ogledi
1.530
Pozdravljeni, zasledila sem, da se ponavi tudi vprašanje v kakšnem jeziku govorimo na strokovnem izpitu? Zborni jezik ali knjižno pogovorni...
Odgovori
3
Ogledi
1.653
Pozdravljeni! Ali mi lahko nekdo, ki je že dal lektorirati pripravo pogleda in pove, kako se piše pravilno: a) Področje dejavnosti: Jezik ali...
Odgovori
0
Ogledi
940
Pozdravljeni, prosila bi vas za pomoč. Kako delimo besedo OBOA? Poleg tega so podobni primeri tudi ura, Ana, osa itd. Pravopis pravi, da "Po ene...
Odgovori
3
Ogledi
6.561

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu