RADO FELE - USTAVA:
Kaj pomeni demokratična republika? Kako ljudstvo voli - posredno in neposredno. Kaj volimo posredno? Referendumi, stranke v DZ, predsednika. DZ - sestava, mandat, pristojnosti. Nadzorna funkcija - kako DZ nadzira delo vlade? Vsakomesečno s poslanskimi vprašanji (tega nisem vedela, ampak mi ni preveč zameril). Kaj je to interpelacija, zaupnica, nezaupnica.
Načelo otrokove koristi v KOP - Kaj to pomeni? Ali je to načelo upoštevano, če so pri ločitvi otroci apriori dodeljeni mami, razen če ona ni sposobna skrbeti zanje? Sem rekla, da ne, ker ne vemo, kdo je za otroka "boljši", oče ali mati, niti se tega ne preverja. Pa je bil zadovoljen.
Komisija EU - naloge, sestava.
BARBKA KRESAL STRNIŠA - ZAKONODAJA:
NPZ - kateri predmeti (pazi! v 6. razredu so slo (madž., it.), mat in prvi tuji jezik - ne pa angleščina! ni nujno, da je ang prvi tuji jezik), kdaj, ali je obvezno, za kaj se uporabijo rezultati (preverjanje doseganja standardov znanja + za izboljšave, dopolnitve standardov znanja, nikakor pa ne za rangiranje in primerjane šol), kako so rezultati prikazani (točke in odstotki=), ali učenec ponavlja razred, če piše 0 točk NPZ (ne).
Katere podatke zbira šola, za katere podatke potrebuje dovoljenje staršev, v katerem primeru ne potrebuje dovoljenja staršev, četudi gre za zbiranje podatkov za osebno mapo učenca, ki potrbuje svetovanje?
Kdo ustanavlja šole in vrtce, s čim (akt o ustanovitvi), kakšni so pogoji za ustanovitev?
SIMONA COKAN - SLO
16. stoletje: kdo je aktiven takrat (Trubar, Dalmatin, Megiser, Krelj, Bohorič), v kateri pisavi se piše od 16. stol. so 19. stol. (latinica, in sicer bohoričica), kakšen jezik je želel Trubar (brez vdora pogovornih ter narečnih besed in tujk).
Priročniki - kateri so, opis in sestava SSKJ, kaj so to kvalifikatorji
Priprave: napisano sem imela "funkcionalni cilji:", potem pa dve alineji. Kaj je narobe? Dvojina, morala bi napisati funkcionalna cilja.