Praprotnik:
1) Zakonodajni postopek: vprašala me je kdo ima možnost vložit predlog zakona (odgovori: 5000 volivcev, vsak poslanec DZ, vlada ali DS), ali se ga potrdi v prvo (ne, navadno gre šele skozi drugo ali največkrat tretje branje, vmes imajo poslanci možnost vložitve amandmajev).
2) Pravice otrok GLEDE na ustavo.
Tu si poglejte 56. člen. Jaz sem se malce "zakvačkal", ker sem govoril vse povprek. Bistvo je, da otroci uživajo posebno varstvo in skrb v skladu s svojo starostjo in zrelostjo, da se jim zagotavlja posebno varstvo pred izkporiščanjem in da otroci, za katere nimajo staršev oz. za njih ne skrbijo, uživajo varstvo države.
3) Sekundarna zakonodaja
Za naštet vseh 5 točk (uredba, direktiva, odločba, priporočila, mnenja) in povedat katera potrebujejo prevedbo v nacionalni pravni red in katera ne ter katera so zavezujoča (in za koga - ali za vse države članice - to sta uredba in direktiva ali samo za tiste, na katere so naslovljene - to je odločba) ter katere niso zavezujoče (priporočila in mnenja). Aja, pa odločba ne potrebuje prevedbe v nacionalni pravni red.