Joj, me je kar pogrelo... blackblue vem da samo prenašaš informacije, ne leti nate.
To, da šteje samo uradna zaposlitev - nadomeščanje bolniške, porodniške, itd.! Kaj pa delajo študenti (v vrtcih) drugega kot to, da nadomeščajo bolniške in porodniške?! Med časom študija v Ljubljani sem dve leti občasno nadomeščala samo, ko je bilo potrebno nadomeščat bolniške, pa kakšna študentka je tudi porodniško že pokrivala, kar pa seveda širši javnosti ni bilo vidno... in potem ti nadomeščaj bolniške in porodniške preko uradne zaposlitve...
Opažam pa tudi to, da četudi pod pogoji za razpisano delovno mesto ne piše, da je strokovni izpit potreben, še kako na to gledajo (jasno, samo da imajo manj opravkov ali kaj) saj sem že direktno klicala kontaktno osebo, ki mi je lepo razložila, da imajo kljub temu, da to ne piše, pri njih prednost tisti, ki imajo ustrezno izobrazbo in opravljen strokovni izpit...
In še komentar glede javnih del. Zdaj ali si samo jaz napačno razlagam ali kaj... Na ZRZS piše, da lahko javna dela opravljajo tisti, ki so na zavodu prijavljeni več kot eno leto... Me lahko prosim kdo popravi, da je glede tega drugače in če ne, kaj naj eno leto sedim doma, saj spet - upam, da si napačno vse razlagam - na spletni strani ZRZS piše, da lahko opravljaš javna dela, če si eno leto neprekinjeno prijavljen na zavodu...
In glede usposabljanj, jaz nisem zasledila nobene informacije, da bi te možnosti usposabljanja bile trenutno na voljo...
Včasih so baje nudili tudi kakšno prekvalifikacijo preko zavoda, tega pa do zdaj nisem zasledila, sama si je pa itak ne morem privoščiti.
Ostajam vedno bolj brez komentarja in počasi razmišljam o odhodu v tujino, čeprav tudi za to ni ravno primeren čas...