Kako pridobiti ure za pripravništvo?

Prispevki
9
Področje
Osnovna šola, Poklicne in strokovne šole, Gimnazija, Višja strokovna šola, Visoka šola
Mene pa zanima, kako je s tem, če imaš "neposredno aktivnost v vzgoji in izobraževanju" (večmesečna zaposlitev kot učitelj v podaljšanem bivanju) opravljeno v OŠ in bi rad delal izpit kot organizator v vzgoji in izobraževanju? Nekaj časa sem delala tudi na ljudski univerzi, vendar preko pogodbe.
Torej napišem strokovno nalogo in za mentorstvo prosim nekoga z ljudske univerze?

Hvala in lp.
 
Prispevki
1
Zdravo,
trenutno imam še status, zato nadomeščam za kratek čas na srednji šoli. Po prebiranju tega foruma sem ugotovila, da se mi ure ne bodo štele, saj delo opravljam preko študentskega servisa. Kaj mi v tem primeru svetujete? Naj se poskusim dogovoriti z ravnateljem za kakšno pogodbo ali se pač ne da nič storiti? Hvala za odgovor.
 
Prispevki
10
Področje
Osnovna šola, Poklicne in strokovne šole, Gimnazija
Lahko, da se ti delo preko študentskega servisa šteje pod "organizirano neposredno aktivnost z namenom vzgoje in izobraževanja" (največ 55 oz. 80 ur, odvisno od izobrazbe). Malo se še pozanimaj.
 
Prispevki
25
Področje
Osnovna šola, Gimnazija
Študentsko delo se lahko šteje kot del ur, potrebnih za pristop k izpitu, vendar se štejejo le pedagoške ure in ne delovna obveznost kot pri pogodbah, vendar samo do 55 oziroma 80). Meni sta za priznanje teh ur dve šoli, kjer sem nadomeščala, napisali potrdilo, žig in podpis ravnatelja in to sem priložila ob prijavi. Se pa vsekakor bolj splača imeti pogodbo, saj tako za polno zaposlitev npr. namesto 22 pedagoških, dobiš 40 ur v mesecu dni.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu