delovne izkušnje v šoli?

Trenutno berete:
delovne izkušnje v šoli?

Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
Lep pozdrav vsem,

"ne da" se mi brati vseh podobnih tem, bom kar vprašal. Danes je bilo na Pedagoški fakulteti organizirano eno strokovno predavanje "Karierne poti učitelja". Predavateljica je povedala nekaj, kar mi ne gre v glavo. Pogoj za izdelavo strokovnega izpita naj bi bilo 6 mesecev dela v šoli. Ampak, kako boš ti delal 6 mesecev v šoli, če ne preko pripravništva? Poleg tega še možnosti volonterskega pripravništva ni več ...
In kako naj zdaj opravljam svoj poklic kot profesor matematike in računalništva? Ne morem sedaj pol leta čakati na odločitev ministrstva, na rok, ko bodo razpisali pripravništva in greti zadnje plati doma ... Nekaj moram početi, moram služiti denar.
Poklic imam profesor matematike in računalništva. Kaj lahko s tem nazivom počnem sedaj na trgu dela? En mesec nazaj sem diplomiral ... Kam se lahko obračam s prošnjami za delo?

Kakšen nasvet, @mooojchy , @Mladi učitelj ?
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.577
Težko, sledite novim razpisom in se prijavite na prosta delovna mesta. Mogoče boste imeli srečo in dobili kakšno nadomeščanje ali kaj podobnega (čeprav nimate strokovnega izpita). Kmalu bo namreč čas razpisov, zato bodite pozorni. To lahko seveda spremljate preko foruma: http://forum.mladiucitelj.si/forumi/prosta-delovna-mesta-ucitelj.221/

Prošnjo lahko objavite tudi tukaj v upanju, da jo kdo vidi in posreduje naprej (če kdo ve, da nekje iščejo učitelja za vaše področje): http://forum.mladiucitelj.si/forumi/iskanje-zaposlitve.186/

Kaj več vam v tem trenutku ne znam povedati. Seveda upanje umre zadnje tudi za razpis pripravništva.
 
Prispevki
10
Upanje je! :) Četudi kje zahtevajo strokovni izpit, kar poslji prošnjo. Jaz sem imela srečo in mi je po 30ih prošnjah le uspelo, tako kot mojim kolegicam :) Nimam še svojega razreda ampak sem v opbju, teče mi delovna doba, nabiram izkušnje pa še strokovni izpit bom lahko opravljala...zelo kmalu ;) Ti predlagam, da poskusiš poslati prošnje, ne samo za učitelja matematike, ampak tudi za opb, učno pomoč...vključi se v kakšno organizacijo, ki sodeluje s šolami preko učne pomoči, delavnic...in se na tak način "pokaži" na šoli, bodi opazen ;) Če prošnjo neseš ravnatelju osebno, tudi če ni razpisa...bo še bolj vesel ;) Ni lahko, ampak ne obupat!! :)
 
Prispevki
63
Področje
  1. Gimnazija
@anaida živjo,

lahko morda poveš kaj točno je tvoje področje/ izobrazba. Kako je potem s poučevanjem v OPB, nekateri trdijo, da je za to striktno potrebna izob. razredni pouk, spet drugi pravijo drugače. Kakšna je tvoja izkušnja? Hvala!
 
Prispevki
10
Razredni pouk je moje področje, ampak v opbju je lahko vsak, ki izpolnjuje pogoje za učitelja, oziroma ima pedagoško izobrazbo. Na naši šoli sta na primer v opbju učiteljca športa in učiteljica angleščine, na šoli pa imajo namen v naslednjih letih zaposliti še socialno pedagoginjo, ki bi opravljala delo na svojem področju in hkrati imela še podaljšano bivanje.
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.577
Kako je potem s poučevanjem v OPB, nekateri trdijo, da je za to striktno potrebna izob. razredni pouk, spet drugi pravijo drugače.

Iz Pravilnika o izobrazbi učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu osnovne šole:
1. 3. Učitelj v oddelkih podaljšanega bivanja

Učitelj v oddelkih podaljšanega bivanja je lahko, kdor izpolnjuje pogoje za učitelja ali svetovalnega delavca v izobraževalnem programu osnovne šole.
 
Prispevki
95
Področje
  1. Osnovna šola
Zelo lepo je na tem forumu prebrati tudi vzpodbudne besede, pa vendar, stanje je tako, da so zaposlitve v šolstvu redke, poleg vez moraš imeti še srečo. Sama sem imela zaposlitev za vsaj polovični čas že skoraj v žepu, pa so vmes prišle druge stvari. Priporočam, da poskušaš poiskati srečo še kje drugje (vsaj do razpisa za pripravništva) ...
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
V prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport se je 10. 1. 2023 prvič sestala...
Odgovori
0
Ogledi
107
  • Članek
Članice in člani Delovne skupine za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja za...
Odgovori
0
Ogledi
96
  • Članek
Evropska komisija je predobjavila delovne programe za Obzorja Evropa (v angleščini) za leti 2023...
Odgovori
0
Ogledi
98
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport...
Odgovori
0
Ogledi
210
  • Vprašanje
Naslednje šolsko leto bom imela ure v podaljšanem bivanju in me zanima kakšne so bile vaše...
Odgovori
1
Ogledi
1.536
  • Članek
V okviru projektnega dela pri predmetu Večpredstavnost in hipertekst so na Pedagoški fakulteti...
Odgovori
0
Ogledi
69
  • Članek
V[/URL] zbirki Ugotovitve poročila Eurydice je objavljen prevod glavnih ugotovitev poročila...
Odgovori
0
Ogledi
78

Zadnji prispevki

Na vrhu