delovne izkušnje v šoli?

Trenutno berete:
delovne izkušnje v šoli?

Pridružen
27. jan 2015
Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
Lep pozdrav vsem,

"ne da" se mi brati vseh podobnih tem, bom kar vprašal. Danes je bilo na Pedagoški fakulteti organizirano eno strokovno predavanje "Karierne poti učitelja". Predavateljica je povedala nekaj, kar mi ne gre v glavo. Pogoj za izdelavo strokovnega izpita naj bi bilo 6 mesecev dela v šoli. Ampak, kako boš ti delal 6 mesecev v šoli, če ne preko pripravništva? Poleg tega še možnosti volonterskega pripravništva ni več ...
In kako naj zdaj opravljam svoj poklic kot profesor matematike in računalništva? Ne morem sedaj pol leta čakati na odločitev ministrstva, na rok, ko bodo razpisali pripravništva in greti zadnje plati doma ... Nekaj moram početi, moram služiti denar.
Poklic imam profesor matematike in računalništva. Kaj lahko s tem nazivom počnem sedaj na trgu dela? En mesec nazaj sem diplomiral ... Kam se lahko obračam s prošnjami za delo?

Kakšen nasvet, @mooojchy , @Mladi učitelj ?
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Težko, sledite novim razpisom in se prijavite na prosta delovna mesta. Mogoče boste imeli srečo in dobili kakšno nadomeščanje ali kaj podobnega (čeprav nimate strokovnega izpita). Kmalu bo namreč čas razpisov, zato bodite pozorni. To lahko seveda spremljate preko foruma: http://forum.mladiucitelj.si/forumi/prosta-delovna-mesta-ucitelj.221/

Prošnjo lahko objavite tudi tukaj v upanju, da jo kdo vidi in posreduje naprej (če kdo ve, da nekje iščejo učitelja za vaše področje): http://forum.mladiucitelj.si/forumi/iskanje-zaposlitve.186/

Kaj več vam v tem trenutku ne znam povedati. Seveda upanje umre zadnje tudi za razpis pripravništva.
 
Upanje je! :) Četudi kje zahtevajo strokovni izpit, kar poslji prošnjo. Jaz sem imela srečo in mi je po 30ih prošnjah le uspelo, tako kot mojim kolegicam :) Nimam še svojega razreda ampak sem v opbju, teče mi delovna doba, nabiram izkušnje pa še strokovni izpit bom lahko opravljala...zelo kmalu ;) Ti predlagam, da poskusiš poslati prošnje, ne samo za učitelja matematike, ampak tudi za opb, učno pomoč...vključi se v kakšno organizacijo, ki sodeluje s šolami preko učne pomoči, delavnic...in se na tak način "pokaži" na šoli, bodi opazen ;) Če prošnjo neseš ravnatelju osebno, tudi če ni razpisa...bo še bolj vesel ;) Ni lahko, ampak ne obupat!! :)
 
@anaida živjo,

lahko morda poveš kaj točno je tvoje področje/ izobrazba. Kako je potem s poučevanjem v OPB, nekateri trdijo, da je za to striktno potrebna izob. razredni pouk, spet drugi pravijo drugače. Kakšna je tvoja izkušnja? Hvala!
 
Razredni pouk je moje področje, ampak v opbju je lahko vsak, ki izpolnjuje pogoje za učitelja, oziroma ima pedagoško izobrazbo. Na naši šoli sta na primer v opbju učiteljca športa in učiteljica angleščine, na šoli pa imajo namen v naslednjih letih zaposliti še socialno pedagoginjo, ki bi opravljala delo na svojem področju in hkrati imela še podaljšano bivanje.
 
Kako je potem s poučevanjem v OPB, nekateri trdijo, da je za to striktno potrebna izob. razredni pouk, spet drugi pravijo drugače.

Iz Pravilnika o izobrazbi učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu osnovne šole:
1. 3. Učitelj v oddelkih podaljšanega bivanja

Učitelj v oddelkih podaljšanega bivanja je lahko, kdor izpolnjuje pogoje za učitelja ali svetovalnega delavca v izobraževalnem programu osnovne šole.
 
Zelo lepo je na tem forumu prebrati tudi vzpodbudne besede, pa vendar, stanje je tako, da so zaposlitve v šolstvu redke, poleg vez moraš imeti še srečo. Sama sem imela zaposlitev za vsaj polovični čas že skoraj v žepu, pa so vmes prišle druge stvari. Priporočam, da poskušaš poiskati srečo še kje drugje (vsaj do razpisa za pripravništva) ...
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Slovenija je prevzela eno izmed petih tehničnih delovnih skupin v projektu Evropska platforma za...
Odgovori
0
Ogledi
192
  • Članek
V torek, 4. julija 2023, je v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje potekala 9. seja...
Odgovori
0
Ogledi
443
  • Članek
Izšla je zadnja izdaja redne publikacije Pedagoškega inštituta, ki predstavlja spremljevalno...
Odgovori
0
Ogledi
345
  • Članek
Izšla je zadnja izdaja redne publikacije Pedagoškega inštituta, ki predstavlja spremljevalno...
Odgovori
0
Ogledi
530
  • Članek
Na Zavodu RS za šolstvo so v letu 2023 izvedli že četrti medresorski projekt Teden umetnosti v...
Odgovori
0
Ogledi
61
  • Članek
Poslanci so s 46 glasovi za in 24 glasovi proti sprejeli novelo Zakona o osnovni šoli. Ta...
Odgovori
0
Ogledi
73
  • Članek
V zbirki Ugotovitve poročila Eurydice je objavljen prevod glavnih ugotovitev poročila Eurydice...
Odgovori
0
Ogledi
73

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu