Opravljala sem 15.12.2021 kot vzgojiteljica
1. Razlika med sklanjanjem ženskega in moškega osebnega imena (hotela je slišat pravila za ženski in moški priimek predvsem)
2. Sklanjanje mojega imena in priimka - ker imam tudi moža (to je izvedela, ko so me prej spraševali nekaj o zakonih o vrtcih, če kaj spremljam novice, pa sem rekla da imam družino in nimam sploh časa), je hotela, da sklanjam še njegovo ime in priimek in ali je pravilno, da se reče npr. gospa Novakova, ali ne?
3. Naglas pri Svet zavoda. (prej je bilo to vprašanje pri vrtcih, pa je še ona vprašala kako je pravilen naglas). Kakšne naglase poznamo, kakšni so znaki in naj našteje, glasove, potem pa opišem na primeru svet in svet (npr. svet zavoda in sveti Frančišek) kakšna sta to naglasa in kakšni glasovi so to (široki, dolgi, ozki itd. - tu sem se malo lovila, ampak mi je pomagala)
4. Katere so socialne zvrsti jezika, kaj uporabljamo v vrtcu, kaj je žargon, ali imamo v vrtcu kakšne take posebne besede
Ni bilo težko, so zelo pomagale in sem zelo hitro končala! Prišla sem ob uri in so rekli, da me že čakajo!
Učila sem se iz gradiva, ki je predpisano, izpisala sem si iz foruma vprašanja, opazila sem, da se jih veliko ponavlja...
Srečno vsem