ZAKONODAJA - GIMNAZIJA - skupna vprašanja

(izpraševalka: A. Šterbenc)
1. Avtonomija šolskega prostora (Katere dejavnosti niso dovoljene?, Katere pogojno - kdo odobri?)
2. Svet šole (Naloge - v glavnem je želela slišati, da imenuje ravnatelja; V katerih primerih bi se lahko na svet obrnil kot delavec šole?)
3. Ugovor na oceno (Kdaj, komu, časovni roki.)

Izpraševalka - Mojca Šmelcer

1. Katere strokovne svete poznamo in kaj so njihove glavne naloge?
2. Katere vrste izpitov poznamo? Opišite jih.
3. Postopek vzgojnega ukrepanja.

Mag. Nataša Kranjc:

- javnost ocenjevanja, kdaj se učence seznani z oceno in vrne teste
- kako se določi končna ocena pri predmetu, kjer je več strokovnih modulov, ki jih poučujejo različni učitelji (dogovor)
- kako lahko učitelj koristi dopust (tista 2 dni po izbiri sta jo zanimala)
- učna obveznost, iLDN, kje je to zapisano, kaj je v vsakem od treh stebrov

1) Avtonomnost šolskega prostora (sem povedala vse prav in me je vprašala, kaj je potrebno storiti, če šola nima prostora in bi pouk izjemoma potekal v župnišču - je hotla slišat, da bi v tem primeru morali v župnišču odstranit križ, podobice ipd. - mislim da to sicer nikjer ne piše)
2) Vse o splošni maturi
3) Funkcije sveta zavoda

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Na Učitelniku so zdaj na voljo kvizi za strokovni izpit s področja osnovne šole — 18 tematskih...
Odgovori
0
Ogledi
200
Na Učitelniku so zdaj na voljo kvizi za strokovni izpit s področja vrtca — 12 tematskih kvizov z...
Odgovori
0
Ogledi
165
Na blogu je objavljen nov članek o vodiču Strokovni izpit – Šolska zakonodaja, ki je del...
Odgovori
0
Ogledi
552
Zdravo Ali je imel kdo za zakonodajo izpraševalko ANITO HRASTELJ? prosila bi za vprašanja.
Odgovori
2
Ogledi
777
  • Članek Članek
V novi epizodi podkasta Misija: kakovost, Skupna pot do kakovosti znanja, gostimo ravnateljico...
Odgovori
0
Ogledi
260

Učitelnik

Digitalne vsebine za strokovni razvoj učiteljev

Ogled Učitelnika

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Priljubljena vsebina

Nazaj
Na vrhu