SIO Učitelj sem! Učiteljica sem!

Trenutno berete:
SIO Učitelj sem! Učiteljica sem!

V Sloveniji drugo leto poteka projekta “Učitelj sem! Učiteljica sem!”. Izpostavlja odliče rezultate slovenskih učiteljev, ki so inovativni, predani učencem in odgovorni. Zmagovalec slovenskega izbora se bo udeležil svetovnega izbora za najboljšega učitelja Global Teacher Prize. Superfinalisti, ki se potegujejo za mesto slovenskega predstavnika, so Tanja Jankovič, Nina Jelen, Mladen Kopasić, Mateja Peršolja in Jože Senekovič.

Projekt vodita nacionalna platforma Partnerstva za spremembe in AmCham Slovenija. Širi dobro prakso učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah. Namen projekta je, da bi bili učitelji poslušani in slišani. Pomoč projektu nudi medijska hiša Delo. Najprepričljivejša predstavitev na slovenskem izboru bo vodila učitelja na svetovni finalni izbor.

Na slovenski izbor za Global Teacher Prize se je prijavilo 16 učiteljic in učiteljev, ki sodelujejo v projektu »Učitelj sem! Učiteljica sem!«. Prijave je pregledala 11-članska komisija. Finalisti so postali Nina Jelen, OŠ Ivana Škvarče, Mladen Kopasić, OŠ Polje, Mateja Peršolja, OŠ Preserje pri Radomljah, Jože Senekovič, OŠ Bojana Ilicha, in Tanja Jankovič, OŠ Danile Kumar.

Marca bo znano, kdo bo zastopal Slovenijo na izboru Global Teacher Prize. Končna ocena bo sestavljena iz treh tretjin – tretjino prispeva komisija, tretjino učitelji, ki sodelujejo v projektu »Učitelj sem! Učiteljica sem!«, tretjino javnost, saj bo med 12. in 19. februarjem 2021 organizirano glasovanje občinstva. Zmagovalec bo znan na dogodku, ki bo potekal v torek, 2. marca 2021.

Kava s finalisti, da bo odločitev lažja, bo potekala v torek, 26. januarja 2021, ob 15. uri. Za neposredno sodelovanje se je treba prijaviti, dogodek pa bo možno spremljati tudi na facebooku.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu