Strokovni izpit - učiteljica DSP

• Ustvarjalec teme Ustvarjalec teme lana2
  • Začetni datum Začetni datum
  • Odgovori Odgovori 0
  • Ogledi Ogledi 817
Prispevki
1
Izpraševalec za ustavo: Aljaž Kavšek
1. Kdaj je Slovenija pristopila k EU? Kdaj je Slovenija uvedla evro? Ali smo morali ob vstopu v EU spremeniti kakšen del ustave? (Odg: DA, spremeniti smo morali 3. člen).
2. Kaj je Evropska komisija?
3. Kako se v Sloveniji deli oblast in kdo opravlja katero vejo?
4. Kaj je ustavno sodišče in kakšne so njegove naloge? Ali imajo ustavni sodniki mandat? Kaj pa navadni? Zakaj je tako?
5. Če bi pogledala v neko staro skripto in videla, da je v Evropski komisiji 28 komisarjev, kaj bi porekla na to? Tukaj sem se zelo zmedla, ampak na koncu ugotovila, da je želel slišati samo to, da je Anglija izstopila iz EU.

Izpraševalka za zakonodajo: Nataša Mihelič Kolonič
1. Glede na nov zakon o ocenjevanju - kako je z ocenjevanjem učencev priseljencev?
2. Naštej naloge in pristojnosti ravnatelja.
3. Kaj je avtonomija šolskega prostora? Kakšne so izjeme? (Odg: če dovoli MINISTER, jaz sem rekla ravnatelj in je bilo narobe).

Izpraševalec za slovenski jezik: Tomaž Petek
1. Kaj so nebesedne prvine govora (našteti sem morala slušne in vidne). Zakaj je dobro, da učitelj pri svojem delu uporablja te prvine?
2. Kaj so lastna imena? Izberi si eno skupino in jo opiši.
3. Kaj so: “am”, “vbistvu”, “hm”? (Mašila). Ali naj bi jih učitelj pri svojem delu uporabljal?
Izredno prijazen in nasmejan izpraševalec, zelo pomaga in ves čas kima.

Srečno☺️

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Na Učitelniku so zdaj na voljo kvizi za strokovni izpit s področja osnovne šole — 18 tematskih...
Odgovori
0
Ogledi
200
Na Učitelniku so zdaj na voljo kvizi za strokovni izpit s področja vrtca — 12 tematskih kvizov z...
Odgovori
0
Ogledi
164
  • Vprašanje Vprašanje
Pozdravljeni, opravila sem magisterij iz sociologije in pedagogike. Trenutno delam v podaljšanem...
Odgovori
0
Ogledi
180
Pozdravljeni, zanima me, če ima kdo povzetek ZOFVI-ja novejše verzije. Opisano na kratko in...
Odgovori
0
Ogledi
376
  • Vprašanje Vprašanje
Pozdravljeni, zanima me, ali je kdo pred kratkim opravljal strokovni izpit in dela v svetovalni...
Odgovori
0
Ogledi
396
Odgovori
0
Ogledi
527
  • Vprašanje Vprašanje
Sprasevalka Marija Karba je imel kdo?
Odgovori
0