Jaz sem ga tudi opravila tale strokovni izpit in sedaj sam še na službo čakam.
Toplo vam priporočam, da greste na seminar, ki ga razpisuje Zavod za šolstvo za pripravnike na strokovni izpit (je v katalogu vseh izobraževanj). Čeprav ga šole trenutno ne plačajo, stane 35€ in trikrat moraš it v LJ, toda se res splača.
Dobiš gradivo in povedo za vsa tri področja tiste najpomembnejše zadeve in se jih potem naučiš. Res pa je, da je še vedno veliko "SOLATE" za predelat, toda vsaj glavne stvari veš in na tisto daš povdarek pri učenju, ostalo le preletiš. Za ustavo in zakonodajo smo dobili tudi vprašanja.
Meni je zelo pomagalo to, da sem šla in pa tudi vprašanja moje komisije objavljena tukaj. Gradiv in odgovorov na vprašanja, ki se nahajajo vsepovsod po netu, pa se nisem posluževala, ker sem naletela tudi na napačne, zato sem si zapiske delala sama.
Srečno vsem, ki vas to še čaka. Je zelo stresno prej in verjamem, da tudi od komisije in vprašanj odvisno kako težko je. Tudi sama sem imela veliko strahu, saj za vsa vprašanja, ne bi znala podati odgovora. Sem se pa res naučila glavne zadeve in potem tudi ta splošna vprašanja dobila ;-)