OPRAVILA!!!

Trenutno berete:
OPRAVILA!!!

Pridružen
21. jan 2011
Prispevki
14
Zavod
OŠ Apače
Danes sem opravila strokovni izpit in sem zeeeeeeeeeeeelo srečna! Vsem, ki se še pripravljate pa veliko uspeha. In povem vam nič se bat...sploh ni tao hudo!
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Strinjam se s tabo, filipinka! Tudi jaz se včeraj opravila in občutek je fenomenalen, res!!

Vsem, ki vas to še čaka, želim veliko poguma in čim manj panike, ker res ni tako grozno, kot se sliši. Komisije pač morajo biti korektne pri opravljanju svojega dela. So pa res zelo prijazni in razumejo, da je človek pod stresom. Navsezadnje so tudi oni le ljudje. :)

Veliko optimizma, dobre volje in sreče vsem, ki vas to še čaka!
 
Iskrene čestitke punce! Prav zavidam vam in komaj čakam, da je to vse za mano :-D

Lep pozdrav

Mojca
 
Tudi jaz sem uspešno opravila...občutek je neprecenljiv. Imela sem super komisijo (Bonelli, Bohak-Sabath, pa še ena, k so je zamenjal)..Zdej pa zaslužena uživancija!
 
Tako kot že mnogim pred mano, je tudi meni uspelooooo!!!!!!! Občutek je odličen, sploh ker se rešiš karantene in dnevov, ko je tvoja edina družba literatura!!!!!Res je super, sam izpit pa niti slučajno tako grozen, kot ga opisujejo. Vsi, ki vas to še čaka, kar pogumno, z nekim osnovnim razumevanjem zadev, se da lepo spelat... Ni panike!!!

Veliko sreče, zdaj pa počitniceeeeeeeeee


P.S. Hvala vsem, ki ste prispevali na tem forumu, res mi je bilo v pomoč!
 
JUHU, JUHU!!
Sem vprašala komisijo, če lahka kr tam zacvilim

Pa je konec karantene z učenjem, medtem ko se mi je sonček zunej kr nevoščljivo smejal...

Naj vam položim na srce, ne zganjajte panike...greste noter, se veselo nasmejite in odgovarjajte, kar se spomnite..samo tiho ne biti. KOMISIJA je super! Ne iščejo neznanja AMPAK znanje. Če se kje zatakne, dajo podvprašanja, VSI so zelooo prijazni... V komisji sem mela pa g.Groznika, Go. Katjo Širca, ter Go. Danico Gaber.
 
Danes je bil zame dan D, saj me je skrbelo, pa sem na koncu ugotovila, da ni to tak BAV BAV, ki se ga ne bi dalo opravit. Zdej pa uživancija!!!

Vsem, ki vas to še čaka, želim vse dobro.
 
Strinjam se, da strokovni izpit res ni tako grozen kot sem mislila. Učila sem se zelo podrobno, na koncu pa sem ugotovila, da sploh ne gredo v podrobnosti, ampak sprašujejo bolj splošno.

Za datum sem izvedela točno 2 tedna pred zagovorom... Učila sem se 2 tedna po cele dneve, sem pa pred tem šla enkrat skozi celo zakonodajo, kar mi je prišlo zelo prav. Če se le da, si vzemite vsaj tri tedne za učenje, ker jaz sem imela na koncu občutek, da sem vse pomešala... :-?

Pomembno je tudi, da stopite v sobo sproščeni in samozavestni, pa ne pustite se zmesti!

Srečno vsem!
 
čestitke, jaz imam v sredo nastop 23.11.11. a mi lahko kdo kaj več pove kako poteka spraševanje oz. koliko vprašanjev dobiš? hvala
 
Pozdravljeni,
izpit res ni zahteven, ce imas predelano vso gradivo. Vsekakor predlagam, da si vzamete toliko casa, da tudi razumsko dojamete namen in pomen vsega skupaj, ker drugace je izpit res zgolj "tehnikalija". V primeru, da vam preostanek casa do izpita tega ne dopusca, vam lahko zagotovim, da je za "opravil/-a" dovolj ponavljanje po vprasanjih oz. gradivu, ki ga najdete na tej spletni strani.
Zahtevnostna stopnja je nekako 3 od 6 za opraviti.
Veliko uspeha vsem in kar pogumno!!!
P.S.: Hvala ekipi Mladi učitelj!
 
Pozdravljeni,
tudi jaz sem opravila strokovni izpit, moram priznat da ni tako hudo kot pravijo! Če imaš vso gradivo in da greš res vse skozi in se naučiš, pol 100% da narediš. Tako da tisti ki še vaš čaka izpit, nič bat, samo pogumno in bo ;)

Srečno vsem!
 
Jaz sem ga tudi opravila tale strokovni izpit in sedaj sam še na službo čakam.

Toplo vam priporočam, da greste na seminar, ki ga razpisuje Zavod za šolstvo za pripravnike na strokovni izpit (je v katalogu vseh izobraževanj). Čeprav ga šole trenutno ne plačajo, stane 35€ in trikrat moraš it v LJ, toda se res splača.

Dobiš gradivo in povedo za vsa tri področja tiste najpomembnejše zadeve in se jih potem naučiš. Res pa je, da je še vedno veliko "SOLATE" za predelat, toda vsaj glavne stvari veš in na tisto daš povdarek pri učenju, ostalo le preletiš. Za ustavo in zakonodajo smo dobili tudi vprašanja.

Meni je zelo pomagalo to, da sem šla in pa tudi vprašanja moje komisije objavljena tukaj. Gradiv in odgovorov na vprašanja, ki se nahajajo vsepovsod po netu, pa se nisem posluževala, ker sem naletela tudi na napačne, zato sem si zapiske delala sama.

Srečno vsem, ki vas to še čaka. Je zelo stresno prej in verjamem, da tudi od komisije in vprašanj odvisno kako težko je. Tudi sama sem imela veliko strahu, saj za vsa vprašanja, ne bi znala podati odgovora. Sem se pa res naučila glavne zadeve in potem tudi ta splošna vprašanja dobila ;-)
 
Uporabnik pika2012 je napisal:
... Gradiv in odgovorov na vprašanja, ki se nahajajo vsepovsod po netu, pa se nisem posluževala, ker sem naletela tudi na napačne, zato sem si zapiske delala sama...

Živjo!
Nas lahko prosim opozoriš, katera gradiva (in iz kje si jih prenesla) so se ti zdela napačna, da ne bomo ostali spregledali napak in jih drago plačali?
Hvala lepa!
 
Odg: OPRAVILA!!!

Končno sem dočakala ta dan!!!! Tudi jaz sem danes OPRAVILA strokovni izpit! Občutkov se sploh ne da opisat z besedami... In ker so mi vprašanja na forumu zelo pomagala, se čutim dolžno, da tudi sama napišem svoja vprašanja.

Zakonodaja: Prešern
- Dokumentacija v vrtcih in koliko časa se kaj hrani, v katerem pravilniku piše o dokumentaciji
- Cilji predšolske vzgoje (iz zakona o vrtcih)

tretjega se res ne spomnim....

Ustava: Sajevec Plavčak
- vse o predsedniku države
- sekundarna zakonodaja in katera od teh je neposredno uporabna
- volilna pravica in svoboda gibanja (po ustavi)

Slovenščina: Rakovec Žumer
- knjižni zborni in knjižni pogovorni jezik (razlike)
- domače in prevzete besede
- pedagoški govor

Vse tri gospe so ZELO prijazne. Nasmejane, pozitivne in res pomagajo...njihov namen ni, da te vržejo, kar se mi zdi najbolj pomembno. In če se boste vsaj malo učili, bo šlo gladko.
In res sprašujejo po vprašanjih, ki so že na forumu...
Veliko volje do učenja vsem in SREČNO na izpitu!
 
Odg: OPRAVILA!!!

Opravilaaaa!

Je pa zelo lepa izkušnja.
Išče se znanje in razumevanje, zato se splača v miru predelati... (jaz sem imela čas 14 dni, da bi bila bolj mirna, bi rabila še kakšne tri dni, ampak je bilo OK).
Hvala pa forumu Mladi učitelj!
Zakon ste!!!

Srečno vsem in veliko volje do učenja!
 
Odg: OPRAVILA!!!

Opravila tudi zahvaljujoč temu forumu. Učila sem se minimalno, ker sem dobila samo štiri dni dopusta, začela sem točno dva tedna pred datumom izpita - brez panike, torej :)
Kot je že na tem mestu bilo večkrat omenjeno, izpraševalci iščejo splošno znanje in ne podrobnosti (dovolj je recimo, če našteješ nekaj nalog sveta šole - tiste temeljne pač). Moja izkušnja je, da te izpraševalec tako vodi, da se spomniš tudi tistih stvari, ki se jih sicer ne bi.

Veliko uspeha vsem :)
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu