Pripravništvo

Trenutno berete:
Pripravništvo

Pridružen
4. apr 2011
Prispevki
3
Pozdrav... sem novi tukaj in nisem vedel kam naj sploh napišem vprašanje glede pripravništva na sploh, zatorej sem se odločil v forum "Pripravništvo". Če je narobe, pa naj moderator kar premakne temo.

Skratka, zanima me naslednje. Zdaj je april tukaj... kdaj so razpisi za pripravništva in kaj vse je potrebno?

Primer:

Recimo da se ta čas (april) jaz pozanimam glede pripravništva na neki šoli, pa mi omogočijo... kako naprej?

Če mi lahko kdo razloži postopek vsega... hvala.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Pozdravljen!

Pri meni je potekalo takole. Najprej sem kontaktirala ravnatelja, če lahko na šoli opravljam volontersko pripravništvo.Pripravništvo mi je odobril in dogovorila sva se, da se oglasim takoj ko diplomiram. Zagovor diplome sem imela 18.6.2010, tako da sem takoj v ponedeljek odšla do ravnatelja, da je podpisal obrazec, ki ga moraš nato poslati na ministrstvo. Če opravljaš volontersko pripravništvo, ti kr hitro odpišejo. Meni so v dveh tednih. Ne spomnim pa se točno kaj vse sem morala poslati, vem le, da je bil tale obrazec in pa potrdilo o zagovoru diplome. Drugače pa imaš vse podatke na strani ministrstva.

Tako sem s 1.9. začela pripravništvo, ki je res super;))

Če še imaš kakšno vprašanje, pa kr napiši!

Lp

Mojca
 
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Aham... jaz sem sicer diplomiral že 2008, vendar sem vmes delal na firmi, pa potem na gimnaziji kot informatik preko javnih del (ker mi pripravništva ministrstvo ni odobrilo zaradi mentorstva)...

zdaj pa me zanima več ali manj do kdaj treba poslati dokumentacijo na ministrstvo oz. kdaj je razpis (gledano od tega trenutka), (mogoče zdaj aprila, maja)?
Namreč sem gledal na strani za ministrstvo javne razpise, pa nič ne piše za pripravništvo trenutno.

hvala za odgovore.
 
Nazadnje urejeno:
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Razpis za letošnje šolsko leto je bil tukaj:

Koda:
http://www.mss.gov.si/si/okroznice_razpisi_in_javna_narocila/javni_razpisi/?tx_t3javnirazpis_pi1[show_single]=1093
Skopirajte zgornjo povezavo v naslovno vrstico brskalnika, da vam direktno odpre razpis. (povezava več ne deluje)

Če bo še kakšen razpis, ne vem, predlagam pa, da kontaktirate že prej omenjeno go. Jenko.
 
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Pozdravček!

Tudi sama čakam na razpis pripravništva (v vrtcih). Sem ravnokar klicala na ministrstvo, pa so rekli, da bo objavljen predvidoma v sredini tega meseca.

Lp,
Pety
 
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Uporabnik Pety je napisal:
Pozdravček!

Tudi sama čakam na razpis pripravništva (v vrtcih). Sem ravnokar klicala na ministrstvo, pa so rekli, da bo objavljen predvidoma v sredini tega meseca.

Lp,
Pety

aha, to sem mislil...hvala Pety
 
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Če si delal več kot 6 mesecev, se lahko prijaviš na strokovni izpit.

Strokovni izpit na področju vzgoje in izobraževanja lahko opravlja tudi, kdor je opravljal pripravništvo v socialno-varstvenem zavodu oziroma je v socialno-varstvenem zavodu opravljal vzgojno-izobraževalno delo najmanj toliko časa, kolikor traja pripravništvo v skladu s pravilnikom, ki ureja pripravništvo na področju vzgoje in izobraževanja, in izpolnjuje z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje o izobrazbi.
 
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Res je. Če si bil na gimnaziji zaposlen kot strokovni sodelavec v šolstvu (poglej kaj ti piše v pogodbi) preko javnih del, se ti ta delovna doba šteje kot ustrezna za strokovni izpit. Najbrž boš moral pa vseeno opravljati tistih 5 nastopov (se zmeniti s kakim ravnateljem in dobiti metorja), če boš delal strokovni izpit na področju vzgoje in izobraževanja.

Za volonterja pa te v tem primeru žal ne bodo vzeli.
 
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Pozdravljeni!

Sem ravnokar diplomirala in imam par vprašanj glede pripravništva. Študirala sem dvopredmetni študijski program slovenski jezik in geografija. Diplomsko delo sem opravila na področju geografije. Sedaj pa me zanima, če moram obvezno opravljati pripravništvo iz geografije ali lahko tudi iz slovenscine?
In še nekaj. Vpisala sem se naprej na drugo višjo šolo. Ali lahko hkrati opravljam volontersko pripravništvo in imam status študenta?

najlepša hvala za pomoč

lp
 
Re: Pripravništvo (razpisi, datumi, postopek)

Tako vam kar pošiljam kaj so mi poslali.

Spoštovani!

V kolikor ste opravljali dvopredmetni univerzitetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe lahko pripravništvo opravljate iz geografije ali slovenščine.
Volontersko pripravništvo vam ne da nobenega statusa, zato lahko med opravljanjem volonterskega pripravništva obdržite status študenta in vse s tem povezane pravice.
 
Pozdravljeni!

Jaz imam pa eno vprašanje glede skrajšanja pripravništva. Sem volonterska pripravnica in me zanima, kako je z volonterskim pripravništvom - a ni tako, da če si volonter ti po 6. mesecih zaključijo. Jaz imam opravljene vse obveznosti in se bom kmalu že prijavila na strokovni izpit, vendar mi ravnateljica noče zaključiti (šele po 10. mesecih po pogodbi).
Pri petih mojih sošolkah ni bilo problema in so volonterjem zaključili po 6. mesecih. Torej je vse odvisno od ravnatelja? In kaj menite, kam se lahko obrnem? Je možno, da pogodbno prekinem.

Lp, Maruša
 
Spoštovani!

Vsekakor se po 6. mesecih volonterskega pripravništva lahko prijavite na strokovni izpit, kar vam tudi svetujem. Ne vem natančno, kakšno pogodbo imate, vendar opravite strokovni izpit, potem pa enostavno prekinite pogodbo. Res pa je, da imate najbrž odpovedni rok.

Glede pogodbe in predčasne prekinitve vam predlagam, da se obrnete na ministrstvo na tale naslov:

Pripravništvo

Kontaktna oseba: Valerija Jenko

tel.: (01) 400 52 46

e-pošta: [email protected]


Vesel bom, če boste z nami delili prejeti odgovor ministrstva.
 
Odg: Pripravništvo

Pozdravljeni, upam, da sem objavila post pod pravo temo, imam nekaj vprašanj v povezavi s pripravništvom, katerih odgovorov žal ne najdem. Sem absolventka Filozofske fakultete-smer pedagogika. V letošnjem šolskem letu nameravam diplomirati, sedaj pa sem bila leto in štiri mesece zaposlena kot vzgojiteljica predšolskih otrok v vrtcu. Zanima me, če lahko kljub temu, da sem že bila zaposlena v vzgoji in izobraževanju še vedno opravljam volontersko pripravništvo na šoli kot pedagoginja? Poleg tega me zanima kdaj je rok za prijavo in če je mogoče, v primeru, da se dogovorim z ravnateljico šole, da z volonterskim pripravništvom začnem npr. oktobra (v primeru, da uspem diplomirati šele na septemberskem roku)? Poleg tega me zanima, če se sploh lahko sama dogovorim z ravnateljico ali mora biti ta šola predlagana s strani ministrstva v razpisu? Hvala za pomoč
 
Odg: Pripravništvo

Sem se obrnila na zgornji naslov, vendar se na telefon nihče ne javi, po mailu pa tudi ni odgovora. Volontersko pripravništvo bi opravljala zaradi izkušenj, saj smo pedagogi zelo nezaposljiv kader in vsako delo, izkušnja nam pride prav pri iskanju službe. Poleg tega pa bi menim, da nimam ustreznih pogojev za prijavo na plačano pripravništvo.
 
Odg: Pripravništvo

Hvala za vaš trud. Sem dobila odgovor iz ministerstva. Tako, da v pomoč, če je še kdo v podobnem položaju. Ker sem bila že več kot pol leta zaposlena v vzgoji in izobraževanju (čeprav na povsem drugačnem delovnem mestu kot imam izobrazbo) nimam pravice do opravljanja pripravništva (tudi volonterskega ne). Tako, da grem pač na strokovni izpit, kako bo pa z izkušnjami bomo pa videli.
 
Odg: Pripravništvo

Pozdravljeni,

nestrpno čakam na nov razpis za pripravništva v šolah... Ima morda kdo kakšne informacije, kdaj bi naj bil objavljen?
Kaj menite, se zna zgoditi (glede na politično in gospodarsko situacijo), da razpisa ne bo ali pa da bo razpisan le za volonterska mesta?

Lep pozdrav!
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Vprašanje
Pozdravljeni, sem magistrica profesorica pedagogike in sociologije (čakam še na datum zagovora...
Odgovori
0
Ogledi
461
Pozdravljeni, imam vprašanje glede pedagoško-andragoške izobrazbe. Trenutno namreč opravljam...
Odgovori
0
Ogledi
572

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu