Ponovno opravljanje strokovnega izpita

Trenutno berete:
Ponovno opravljanje strokovnega izpita

Pridružen
14. mar 2011
Prispevki
11
Pozdravljeni...

Najprej se oproščam, če sem odprla že obdelano temo, ampak nisem nikjer naletela na informacije, ki me zanimajo. Obračam se na vse, ki ste morali strokovni izpit opravljati še enkrat. Kako zgleda v drugo? Ali je res, da dobiš ista vprašanja, kot pri prvem zagovoru? Ali te tudi tokrat sprašujejo slovnico iz napak v pripravah?

Hvala za odgovore, želim vam lepe, uspešne in sončne dni.

Lp
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Tako, juhuhuhu, ponovno opravljanje izpita je za mano. Ponovno sem opravljala izpit iz slovenščine. Zlgeda pa tako, da te vprašajo kaj si bil nazadnje vprašan - torej zakaj si prvič padel in te nato vprašajo druge stvari. Mene jevprašal socialne zvrsti, opisat, odnosni in spoznavni govor, ter sklanjanje Stane, Toni, Matte. To je bilo to. :))) Moram reči, da je bilo v drugo dosti, dosti lažje. Vse punce, ki smo bile drugič na izpitu, tudi ene iz Zakonodaje, in ustave smo včeraj naredile. Tako da, mislim da ni straha, ko greš drugič na izpit.

Vso srečo še tistim, ki vas to še čaka - po pravici povedano ne bi bila več rada v vaši koži.
 
se je komu zgodilo, da mu je v obvestilu o ponovnem opravljanju izpita pisalo, da mora ponavljati tudi del (jaz slovenski jezik), ki ga je že uspešno opravil?
morda veste, če se da kaj zmenit? ker jaz nisem dobila nobenega potrdila, da bi ta del opravila. so mi pa rekli, da moram še enkrat delat samo ustavo in zakonodajo. Slovenščino sem res znala! :(
 
prehitro sem prebrala obvestilo :)

seveda je napisana cela komisija (vsi trije izpraševalci). spodaj sem imela napisano, da moram opravljati samo zakonodajo, meni pa so rekli, da nisem naredila tudi ustave. zato sem vseeno poklicala na MŠŠ, da bi se prepričala, kaj se moram učit. nato so preverili zapisnik od prvega opravljanja in videli, da je prišlo do pomote. da moram opravljati oboje.
zdaj pa ne vem, a sem si naredila medvedjo uslugo? ali morda veste, če pri ponovnem opravljanju pogledajo tudi star zapisnik? nekaj sem slišala, da sprašujejo stvari, ki jih prvič nisi znal.

lp
 
v torek sem imela drugo opravljanje SI. mene je gospa za zakonodajo vprašala točno to, kar prejšnjič nisem znala in še nekaj zraven.
za ustavo pa je bilo eno vprašanje tudi enako. tako da, se sigurno splača znat stvari, ki ti zadnjič niso šle.

ni pa se preveč za zanašat na to, da bo res točno ta komisija, ki jo imaš napisano na vabilu. meni so eno izpraševalko zamenjali.
 
Odg: PONOVNO OPRAVLJANJE STROKOVNEGA IZPITA

danes ponovno opravljam izpit iz slovenščine in moram priznati, da me je res strah. Upam, da bo ga. izpraševalka Gombač nežna z menoj, kajti čez dva tedna imam predviden datum poroda. :) Vam sporočim, kako je bilo in če mi je slučajno na licu mesta odtekla voda. :)
 
Odg: PONOVNO OPRAVLJANJE STROKOVNEGA IZPITA

No pa je za menoj tudi to! Sporočam vam, da sem uspešno opravila! Voda mi ni odtekla, komisija je bila ZELO prijazna! Zelo so pomagali oz. je pomagala. Je pa res, da sem bila tokrat 90% bolj pripravljena kot prvič. Vprašanja so bila lahka. Vsem ponavljateljem želim veliko sreče! ;)

Ni tako grozno kot se zdi...najbolj ubija čakanje na hodniku! :)
 
Odg: PONOVNO OPRAVLJANJE STROKOVNEGA IZPITA

Živjo! Čez 14 dni tudi jaz 1. opravljam strokovni izpit...zanima pa me, če moraš kaj plačati, če padeš in greš potem ponovno opravljati izpi
 
Odg: PONOVNO OPRAVLJANJE STROKOVNEGA IZPITA

Mene pa zanima koliko krat lahko opravljaš izpit? Seveda, če ga v prvo ne narediš.
 
Odg: PONOVNO OPRAVLJANJE STROKOVNEGA IZPITA

Mislim, da ga lahko tudi 4x, vsaj če sklepam po obrazcih, ki sem jih zasledila, nisem pa 100%. Ampak kakor mi je znano, ponavadi dobiš ista vprašanja, tako da v drugo skoraj sigurno opraviš ;) Srečno!
 
Odg: PONOVNO OPRAVLJANJE STROKOVNEGA IZPITA

Evo še moj dodatek, zakonodajo sem opravljala danes - drugič! Vprašanja NISO bila ista kot prvič, toliko samo, da se bo vedelo. Danes me je pa spraševala ga. Gaber, vprašanja pa sem tudi zapisala pod njen priimek pri izpraševalcih. Lp
 
Odg: Ponovno opravljanje strokovnega izpita

Mene pa zanima, v kolikem času dobiš ponovni datum, če ne narediš enega izpita? Ponovno sem se prijavila 29.1.2013. Zanima me kdaj približno lahko pričakujem datum in če dobiš istega izpraševalca?

Vsem, ki še vas čaka ponovno opravljanje izpita, želim veliko sreče in pozitivnih misli! :)
Lp, Tina
 
Odg: Ponovno opravljanje strokovnega izpita

pozdravljeni
8. 3. 2013 sem se ponovno prijavila na strokovni izpit. Prvič sem padla slovenščino in sicer sem opravljala 1. SI 12. 7. 2012 in potem se nisem prijavila ker se nisem nič še do sedaj učila. Nisem pa prej pogledala da moraš v roku 2 mesecev če ne opraviš katerega dela ,poslati ponovno neko vlogo, če ne ti vse skupaj propade in tako moram sedaj PONOVNO OPRAVLJATI VSE TRI STVARI. sem mislila da me bo pobralo a kaj češ, sama sem kriva ker si nisem pogledala na strani ministrstva tu na forumu pa žal nikjer ni opozorjeno- bi bilo dobro če bi moderator na to temo odprl nov zavihek.
no sedaj pa čakam na datum izpita že od 8. 3. in upam da bo tokrat šlo vse dobro
 
Zdravo,
mene pa zanima, če je mogoče, da strokovni izpit ponavljaš že na naslednjem izpitnem roku? Naprimer, če je izpit jutri in ne naredim slovenščine, ali lahko opravljam ta del že na naslednjem roku, ki je naprimer že čez en teden? Zelo se mi mudi :)

Hvala
 
Izpit lahko ponovno opravljaš najprej po preteku dveh mesecev. Pazi, da se v primeru, če izpita prvič ne narediš, ponovno prijaviš v dveh mescih, ker boš v nasprotnem primeru morala opravljati izpit v celoti.
 
Zdravo,
mene pa zanima, če je mogoče, da strokovni izpit ponavljaš že na naslednjem izpitnem roku? Naprimer, če je izpit jutri in ne naredim slovenščine, ali lahko opravljam ta del že na naslednjem roku, ki je naprimer že čez en teden? Zelo se mi mudi :)

Hvala
Vzeto iz strani MIZŠ (20.11.2013):

Ponovno opravljanje ustnega zagovora

Kandidat, ki ne opravi nobenega dela ustnega izpita, lahko ponavlja celotni ustni izpit, vendar najprej po preteku štirih mesecev od dneva, ko ga je neuspešno opravljal.

Kandidat, ki ne opravi enega ali dveh delov ustnega izpita, lahko enkrat ponovno opravlja del ali dela ustnega izpita najprej po preteku dveh mesecev od dneva, ko je izpit opravljal prvič.

Možnost delnega opravljanja ustnega izpita ima kandidat le v drugem pristopu. Pri vsakem nadaljnjem ponavljanju mora opravljati celotni ustni izpit. Opravlja ga lahko najprej po preteku štirih mesecev od zadnjega ponavljanja.

Kandidat, ki želi ponovno opravljati ustni del strokovnega izpita se mora k opravljanju izpita ponovno prijaviti na predpisanem obrazcu (doc).

Če se kandidat, ki ima možnost delnega opravljanja ustnega izpita, ne prijavi k ponovnemu opravljanju dela oziroma delov izpita v roku dveh mesecev od dne, ko ga je neuspešno opravljal, strokovni izpit ponovno opravlja v celoti.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Vprašanje
Pozdravljeni, Izpit sem opravljala v mesecu juniju. Zakonodaje nisem opravila. Ker sem imela kar...
Odgovori
1
Ogledi
552
  • Članek
Na spletni strani Državnega izpitnega centra je bilo dne 10. 11. 2023 objavljeno Povabilo k...
Odgovori
0
Ogledi
245
  • Članek
Na spletni strani Državnega izpitnega centra je bilo dne 25. 10. objavljeno Povabilo k...
Odgovori
0
Ogledi
190
Pozdravljeni, sem spremljevalka otroku s PP ali ve kdo kako je s opravljanjem nastopov v...
Odgovori
4
Ogledi
221
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
423
  • Članek
205. seja Strokovnega sveta za poklicno in strokovno izobraževanje bo v petek, 22. marca 2024 v...
Odgovori
0
Ogledi
50
  • Članek
235. seja Strokovnega sveta za splošno izobraževanje bo v četrtek, 21. marca 2024 v Veliki...
Odgovori
0
Ogledi
30

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu