- Prispevki
- 5.964
Nazadnje urejeno:
Za objavo izpitnih vprašanj uporabite pripravljene obrazce - tukaj
Novejša vprašanja oz. prispevki se dodajajo na koncu teme.
Vprašanja so posredovana samo s strani uporabnikov.
- - -
Novejša vprašanja oz. prispevki se dodajajo na koncu teme.
Vprašanja so posredovana samo s strani uporabnikov.
- - -
Vprašanja na strokovnem izpitu raznih kandidatov:
Delovna obveznost učitelja
kdo lahko izreče vzgojni ukrep
Kje najdemo zapisane vzgojne ukrepe
Ali ta pravilnik še velja? Kdaj se bo spremenil, kaj se bo spremenilo (oblikuje se vzgojni načrt)
Naloge razrednika
1. Ocenjevanje in spremembe
2. Diferenciacija in spremembe
3. Učiteljeva delovna obveza
1. vprašanje: kateri zakon ureja šolstvo? (ZOFVI) - nič ni bilo treba podrobneje
2. vprašanje: diferenciacija - kaj je, katere oblike poznamo, ali je obvezna
3. vprašanje: obvezni in razširjeni program - našteti oba; natančneje dopolnilni in dodatni pouk, in sicer jo je zanimalo, kako vodim evidenco prisotnih in kaj naredim, če učenci, ki jim obiskovanje dopolnilnega svetujem, ne hodijo k pouku (obvestim razrednika, ta pa starše)
4. vprašanje: oba načina napredovanja učiteljev - v nazive (podrobneje) in po plačni lestvici
1. Kateri zakon ureja šolstvo (ZOFVI), kateri podrobneje OŠ? (OK, tu je bilo to res vse.)
2. Obseg vzgojno-izobraževalnega dela, delovna obveza učitelja, podrobneje drugo delo, potrebno za uresničitev izobraževalnega programa. Ali lahko povemo ne ravnatelju, če nas pošlje v šolo v naravi?
3. Obvezni in razširjeni program.
4. Učni načrt in predmetnik.
delo učitelja
razširjeni program - kaj obsega
šolski koledar - kaj se določi z njim
1. diferenciacija (naštela sem vse, pol me je pa še vprašala, če je obvezno vsem učiteljem izvajat notranjo diferenciacijo... DA!!!)
2. organi šole (sam naštet, pa sem si eno izbrala in povedala 3 naloge, ki jih opravlja).
1. Primerjava med letnim delovnim načrtom in predmetnikom. Tu sem precej mutil, ampak z njeno pomočjo je šlo.
2. Diferenciacija.
1. Organi šole - naštej, sestava sveta šole, volitve v svet šole, svet staršev
2. Napredovanje učitelja (nazivi, plačilni razredi, kriteriji za napredovanje)
1. Diferenciacija
2. Napredovanje učencev
3. Učna in delovna obveznost učitelja
1. Učna in delovna obveznost učitelja (pozabila sem na dežurstva in spremstva učencem),
2. Status učenca (postopek pridobivanja, kdaj preneha ...)
3. primerjava med učnim načrtom in predmetnikom (kako zgledata, kaj je v posameznem navedeno).
1. Temeljni zakoni, ki veljajo za OŠ
2. Diferenciacija
3. Obvezni in razširjen program