NASTOPI - hospitacija ravnatelja

Trenutno berete:
NASTOPI - hospitacija ravnatelja

Prispevki
2
Pozdravljeni,

zanima me naslednje:
ali so pri nastopih, iz katerih se potem oddajo priprave za strokovni izpit, nujne pri vseh hospitacije ravnatelja ali ne oz. pri koliko nastopih mora biti prisoten. Ali samo podpiše potrdilo o opravljenih nastopih?

Hvala za odgovor,

M. Petek

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Prispevki
51
Odg: NASTOPI - hospitacija ravnatelja

Mene pa zanima sledeče: Kaj pa, če je ravnatelj/ica izredno zaposlena oseba in je pogosto odsoten s šole? Ali pa če npr. zboli? Ali lahko v kakšnem primeru hospitacije opravi ena druga uradna oseba po navodilu ravnatelja (npr. pomočnik, pedagoginja...)? Kakšne so tukaj možnosti? Hvala.

Prispevki
115
Naziv
profesorica
Zavod
Gimnazija Kranj
Področje
  1. Gimnazija

Lahko delegira naloge pomočniku ali mentorju. Ne more pa preložiti odgovornosti.
Torej: če ne bo prisoten in je prisoten samo mentor, ravnatelj pa se samo podpiše, bo dovolj. Ravnatelj in mentor s svojima podpisoma potrjujeta, da je bil nastop uspešen.
O vsem se je najbolje pogovoriti z mentorjem ...

Želim veliko uspehov!

Prispevki
51

Pozdravljeni. Mene še nekaj zanima. Kaj se zgodi v primeru, da ravnatelj šteje en nastop za dve uri? Npr. če je blok ura (obravnava književnega besedila pri slovenščini, likovna...) A je to mogoče, ali je potrebno vseeno opraviti še en nastop?

Prispevki
115
Naziv
profesorica
Zavod
Gimnazija Kranj
Področje
  1. Gimnazija

Pozdravljeni.

Meni ste zdi logično, da gre za 2 opravljena nastopa, saj je blok ura v bistvu opravljena v obsegu dveh šolskih ur z različno snovjo.
Ker nimate časovne opredelitve in predpisane frekcence nastopov, imate z blok uro opravljena 2 nastopa, kajne.

Prispevki
12
Naziv
profesor razrednega pouka
Področje
  1. Osnovna šola
Pozdravljeni.
Mene tudi zanima, če se blok ura šteje za en ali dva opravljena nastopa?
Mogoče kdo ve za odgovor?

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.747
Pozdravljeni.
Mene tudi zanima, če se blok ura šteje za en ali dva opravljena nastopa?
Mogoče kdo ve za odgovor?
Tukaj je odgovor:

Pozdravljeni.

Meni ste zdi logično, da gre za 2 opravljena nastopa, saj je blok ura v bistvu opravljena v obsegu dveh šolskih ur z različno snovjo.
Ker nimate časovne opredelitve in predpisane frekcence nastopov, imate z blok uro opravljena 2 nastopa, kajne.

Prispevki
32
Naziv
prof. ped. in soc.
Področje
  1. Osnovna šola
Se pravi, blok ura se šteje za dva nastopa. Tudi sama sem tako opravila. Me pa zanima, kako je s pripravami? Je dovolj ena priprava za dve uri, kjer sta zapisani dve številki ur oz. moram pripraviti dve pripravi za blok uro? Da ne bi imela potem težav s prijavo na strokovni izpit?

Prispevki
32
Naziv
prof. ped. in soc.
Področje
  1. Osnovna šola
Je to ziher? Ker jaz imam samo eno. Kako pa naj razdelim to pripravo na dva dela? Ker v prvi uri smo delali po skupinah, v drugi uri pa so učenci po skupinah predstavljali. Torej bo priprava zelo podobna!

Prispevki
32
Naziv
prof. ped. in soc.
Področje
  1. Osnovna šola
Pri moji blok uri je tematika povsem ista, v prvi uri so učenci tematiko obravnavali po skupinah, v drugi uri pa so to tematiko predstavljali pred razredom. Ne vem, kako naj to zdaj razpolovim!

Prispevki
32
Naziv
prof. ped. in soc.
Področje
  1. Osnovna šola
Torej bosta moji pripravi skoraj isti, drugačna bo le uvodna motivacija, obravnava učne snovi in zaključek. Bom za vsak slučaj povprašala še na ministrstvu, ker tudi mentorica sama ni vedela, kako jo narediti v tem primeru. Od tega je minilo že kar nekaj časa, zdaj se mislim samo prijavit na strokovni izpit, ker sem se že učila, da ne bom potem na tesnem s časom!

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni, na OŠ delam že dve leti, zato imam pedagoških ur za strokovni izpit več kot...
Odgovori
0
Ogledi
444
Jaz pa bi imela vprašanje glede nastopov, ki jih damo zraven k prijavi na strokovni izpit...
Odgovori
0
Ogledi
756
  • Vprašanje
Pozdravljeni. Lani sem opravila prekvalifikacijo za pomočnico vzgojiteljice. V sklopu enoletnega...
Odgovori
1
Ogledi
1.830

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu