Dokumentacija za strokovni izpit

Trenutno berete:
Dokumentacija za strokovni izpit

Prispevki
2
Pozdravljeni,

počasi se pripravljam na ta strokovni izpit in iz različnih vetrov prejemam različne informacije glede dokumentacije za strokovni izpit, zato bom vprašala še vas.
Ker sem že 1,5 let zaposlena na OŠ vem, da mi ni potrebno delati pripravništva in izpolnjevati vse obrazce, me pa zanima kaj je tisto, kar je potrebno oddati?
Ali je potrebno pripraviti dvomesečni program dela tudi če že imaš dovolj delavne dobe za seboj? Kako je z mentorjem, ali mora tisti učitelj, ki ti hospitira, predhodno izpolniti kakšne obrazce, poslati prijavo na ministrstvo oz. biti uradno iz strani ravnatelja imenovan za mentorja? Vem, da je veliko vprašanj, ampak moj mentor je rahlo paničen ker ne ve kaj mora narediti, vsi mu pa dajejo različne informacije...

Še to, ali mora biti opravljenih 5 hospitacij tako pred mentorjem in ravnateljem, ali je dovolj le ena hospitacija ravnatelja?

Hvala za odgovore!

LP,
Balusa
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Zdravo!
Tudi jaz sem bila v podobni situaciji. Ker je jutri ravno leto, odkar sem opravila str.izpit, lahko, da ti ne bom čisto točno odgovorila :) V glavnem - jaz sem poslala prijavnico, mentorjevo mnenje, pogodbe o del.razmerju (da je razvidno, da si že res najmanj (nevem točno koliko....) časa zaposlen tam. Potem moraš poslati vseh pet prijav, in vseh pet hospitacij tudi mora poslušati oziroma mora biti prisoten ravnatelj/ica. Mentor mora biti uradno mentor, ker je treba na prijavnici napisati od kdaj ima naziv mentor. Dvomesečni program dela ne rabiš poslat. Če pa boš imel/a nepopolno dokumentacijo, ti pa tako sporočijo iz ministrstva, ker najprej dobiš odgovor, če izpolnjuješ pogoje za str. izpit. Če sem še kaj pozabila, kar vprašaj.

Lp,

Tina.
 
Pozdravljena,
jaz opravljam strokovni, pod enakimi pogoji kot ti, jutri. Za popolno prijavo sem oddala: 5 priprav, podpisano mnenje mentorja o petih nastopih (1 stran), oceno nastopov (spletni formular), kamor se podpiše mentor in ravnatelj ter prijavnico (spletni formular) s prilogami (potrdilo o ustrezni izobrazbi, kopijo delovne knjižice, ki izkazuje najmanj 6 mesecev delovne dobe ter (dodatno, ni pogoj) potrdilo o opravljenem seminarju priprave na strokovni). Mentor mora imeti mentorski naziv vsaj 3 leta.
V primeru, da ti po Pravilniku kaj manjka, te obvestijo v roku treh dni, da je potrebno prijavo dopolniti. Rok za dopolnitev je 8 dni. Termin za izpit je 14-21 dni po uspešni prijavi.
Lep dan!
 
Odg: dokumentacija za strokovni izpit

Pozdravljeni!

Sama sem v podobni situaciji. Sem začetnik, v šoli delam 9 mesecev in rada bi opravljala strokovni izpit.
Ravnatelj želi, da se dela program enako kot pri pripravništvu (torej hospitacije, mentorjev program dela z pripravnikom... vse po Pravilniku o pripravništvu).

Kolikor je meni znano, smo vsi tisti, ki nimamo opravljenega strokovnega izpita, obravnavani kot drugi strokovni delavci (po Pravilniku o opravljanju strokovnega izpita)
in ne pripravniki. Pripravniki so namreč tisti, ki se na ministrstvu prijavijo za opravljanje pripravništva.

Ima kdo informacijo kje je ta ločitev (med pripravnikom in učiteljem začetnikom) jasno zapisana?
 
Nazadnje urejeno:
Odg: dokumentacija za strokovni izpit

Če ste samostojno poučevali več kot 6 mesecev, potem imate s tem priznano pripravništvo, opravite samo 5 nastopov in se prijavite na strokovni izpit.

7. člen
(pogoji za druge strokovne delavce)

Drug strokovni delavec se lahko prijavi k opravljanju strokovnega izpita najprej po šestih mesecih opravljanja vzgoj­no-izobraževalnega dela v vrtcu oziroma šoli, če izpolnjuje z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje o izobrazbi.

Drug strokovni delavec, ki se prijavi k opravljanju stro­kovnega izpita za pomočnika vzgojitelja, vzgojitelja, učitelja, predavatelja višje strokovne šole, korepetitorja, laboranta oziroma inštruktorja, lahko pristopi k opravljanju strokovnega izpita, če ima uspešno opravljenih pet praktičnih nastopov v skladu s tem pravilnikom.

Svetovalni delavec, knjižničar, organizator zdravstveno-hi­gienskega režima, prehrane, šolske prehrane, izvajanja izobra­ževanja odraslih, obveznih izbirnih vsebin in praktičnega pouka, računalnikar – organizator informacijskih dejavnosti in drugi strokovni delavci, ki sodelujejo pri izvajanju strokovnih nalog, potrebnih za nemoteno delovanje vrtca oziroma šole, lahko pristopijo k opravljanju strokovnega izpita, če opravijo pripravo na strokovni izpit, ki se izvaja pod vodstvom mentorja.
 
Odg: dokumentacija za strokovni izpit

Pzdravljeni!
Ravno, ko sem brala prijavnice za strokovni izpit, sem se spomnila, da nisem dodala fotokopijo iz delovske knjižice, oz koliko delovnih izkušenjn imam, ampak sem samo izpolnila na obrazcu k prijavi. A mogoče kdo ve ali je to obvezno dodti zraven k prijavi ali je dovolj, da samo prepišeš iz delovcke knjižice?
 
Odg: dokumentacija za strokovni izpit

To da delovska knjižica ni več v uporabi vem, potemtakem je dovolj samo napisano na oz. izpolnjeno na prijavo k strokovnem izpitu?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Vprašanje
Pozdravljeni, prijati se moram na strokovni izpit in me zanima, kako hitro ste dobili datum za...
Odgovori
3
Ogledi
423
  • Članek
Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani obeležujejo 50 let študija andragogike. V...
Odgovori
0
Ogledi
127
  • Vprašanje
Pozdravljeni, pri vprašanjih sem zasledila vprašanje glede razlike otrokovih pravic v ustavi in...
Odgovori
0
Ogledi
624
Izpit opravljala danes za šolsko svetovalno delavko (osnovna šola) Predsednik-izpraševalec za...
Odgovori
1
Ogledi
918
Uporabnik saramurkovic je objavil novo gradivo: STROKOVNI IZPIT- SLOVENŠČINA- ZVRSTI SSKJ -...
Odgovori
0
Ogledi
377
Uporabnik saramurkovic je objavil novo gradivo: STROKOVNI IZPIT- EVROPSKA ZAKONODAJA - MISELNI...
Odgovori
0
Ogledi
315

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu