Pozdravljeni,
1. 6. imam strokovni izpit. Pripravništvo sem opravljala v dijaškem domu. V zakonodaji sem zasledila, da morama poleg zakonodaje za dijaške domove poznati še zakonodajo o srednjih strokovnih in poklicnih šolah ter gimnazijah.
V obvestilu z ministrstva, ki sem ga prejela dane je navedeno sledeče: ...da ste razporejeni k opravljanju strokovnega izpita pred izpitno komisijo za učitelje in druge strokovne delave v nižjem poklicem izobraževanju, srednjem poklicnem izobraževanju, srednjem strokovnem in tehniškem izobraževanju, srednjem splošnem izobraževanju, vzgojitelje in druge strokovne delavce v dijaških domovih ter strokovne delavce v višjem strokovnem izobraževanju, v sestavi ...
Če prav razumem, se slednje nanaša na področja, ki jih ta komisija pokriva. Ali lahko v tem primeru (pripravništvo v dd) dobim tudi vprašanje iz zakonodaje za višje strokovne šole? Do sedaj tega nisem zasledila in sem v dilemi. Je pa res, da v dijaškim domovih lahko prebivajo študenti višjih strokovnih šol, če so prosta mesta ...
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Mojca