SIO Zotkini talenti napolnili Cankarjev dom

Trenutno berete:
SIO Zotkini talenti napolnili Cankarjev dom

917 mladih zasluženo prejelo zlata priznanja

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je na slavnostni prireditvi ZOTKINI TALENTI v ljubljanskem Cankarjevem domu počastila dosežke nadarjenih mladih, ki so na različnih državnih tekmovanjih iz znanj in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS v šolskem letu 2023/24 prikazali največ znanja in dosegli najboljše rezultate. Zbralo se je skoraj 1400 osnovnošolcev, dijakov, študentov, mentorjev ter drugih gostov. Častni pokrovitelj letošnje prireditve je bil minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda, ki je zbrane tudi nagovoril.

Minister Felda je podelil nekaj priznanj, v svojem nagovoru pa vsem dobitnikom iskreno čestital ter izpostavil, da je delo z nadarjenimi učenci in dijaki izjemno pomembno, saj bodo morda prav ti posamezniki pozneje v življenju prinesli preboje na znanstvenem, tehnološkem in družbenem področju. »Spodbujanje vaših talentov in interesa za raziskovanje je ključnega pomena za razvoj naše družbe. Zato se želim posebej zahvaliti mentorjem, učiteljem in tudi staršem, ki vodite, spodbujate in podpirate mlade na njihovi poti. Vaša vloga je neprecenljiva,« je povedal minister Felda.

Svečani dogodek ZOTKS organizira v čast najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, z inovativnostjo in ustvarjalnostjo najbolje izkazali v tekočem šolskem letu na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in na srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS. Na vseh tekmovanjih v organizaciji ZOTKS je v letošnjem šolskem letu sodelovalo skupno skoraj 50.000 otrok in mladih. Za udeležbo na šolskih, regijskih ali državnih tekmovanjih jih je okoli 16.000 prejelo bronasta priznanja, okoli 1600 srebrna in 917 zlata priznanja.

V letošnjem šolskem letu je bilo na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in srečanjih mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS podeljenih 917 zlatih priznanj. Najuspešnejših Zotkinih talentov, ki so dosegli prvo, drugo ali tretje mesto, je bilo 229, na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma pa se jih je zbralo okoli 170, saj so nekateri med njimi tudi dvojni in trojni nagrajenci in eden štirikratni. V letošnjem šolskem letu je bilo tako 59 dvojnih Zotkinih talentov, ki so prejeli zlato priznanje na dveh različnih področjih, štirje trojni nagrajenci, ki so zlata priznanja prejeli na treh področjih in štirikratni nagrajenec Rok Lavrič, ki je bil zlat pri kemiji, logiki in naravoslovju, za prvo mesto pri programiranju pa je sedel na odru.

Letošnjo prireditev je vodil Nik Škrlec, za spremljevalni program med razglasitvijo nagrajencev in podelitvijo priznanj pa so poskrbeli nadarjeni mladi, ki jih je ZOTKS izbral na za to organiziranem natečaju. Poleg tega so se v okviru dogodka na aleji fakultet in organizacij predstavile tudi tehniške, naravoslovne in druge fakultete ter nekaj podjetij in uspešnih projektov, ki so doma in po svetu predstavljali ZOTKS.

Glavni pokrovitelj letošnjega dogodka je bila Krka, d.d., Novo mesto.

Foto: Iztok Bončina

Zotkini talenti 2024 06 03

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Med 29. oktobrom in 3. novembrom 2023 bo Slovenija v Mariboru gostila 30. Balkansko računalniško...
Odgovori
0
Ogledi
394

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu