Brezplačno usposabljanje o globalnem učenju

Trenutno berete:
Brezplačno usposabljanje o globalnem učenju

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Pozdravljeni,

društvo Humanitas v sodelovanju s Centrom alternativne in avtonomne produkcije (CAAP) med 26. in 28. avgustom 2013 pripravlja seminar za učitelje "Globalni izzivi - lokalni odgovori". Seminar bo potekal na sedežu CAAP-a v Mariboru (Valvasorjeva 42, 2000 Maribor) in je za vse učitelje brezplačen. Poskrbljeno bo tudi za hrano, po potrebi pa še za nastanitev v hostlu.

Cilj seminarja je učitelje seznaniti z globalnim učenjem. Spoznali bodo teoretsko ozadje globalnega učenja in njegovo umestitev v polje kritične pismenosti ter primere dobrih praks lokalnih odzivov v Sloveniji na globalna neravnovesja. Imeli bodo tudi priložnost preizkusiti različne pedagoške pristope za proučevanje globalnih in lokalnih problematik ter spoznali, kako lahko tematike in metodologije globalnega učenja vključijo v obstoječe učne načrte.

Okviren program seminarja najdete tukaj. Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi priročnik za učitelje Svet med vrsticami, ki ga je društvo Humanitas izdalo v začetku tega leta. Skupaj z ostalim gradivom društva ga lahko najdete tukaj.

Prijave sprejemamo prek elektronske pošte koordinatorja programa Reneja Suše ([email protected]) in telefonske številke društva 01 430 03 43. Rok za prijavo je 23. avgust 2013.

Sporočilo lahko posredujete vsem, za katere mislite, da bi jih seminar utegnil zanimati.

Lep pozdrav,

društvo Humanitas
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu