20. 1. 2011 - Horvat, Klopčič, Križnar

Trenutno berete:
20. 1. 2011 - Horvat, Klopčič, Križnar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
17
Heila vsem sotrpnikom :)

mene zanima, če je imel kdo že to komisijo in ali so človeški, kaj radi sprašujejo,...? Našla sem samo nekaj malega o izpraševalki za ustavo Urški Klopčič, o ostalih dveh pa nič kaj ne vem...tako da se toplo priporočam, če kdo kaj ve...?
LP,
Anja

Prispevki
13
ej!
samo o izpraševalki za ustavo sem nekaj našla, o drugih dveh ne duha ne sluha.

kako ti gre učenje? jst verjamem da nama bo uspelo :) kdaj imaš ti uro? jaz ob 15.30.

LP

Prispevki
17
jpjp,tut js sm sam o Križnarjevi našla neka vpr. in ti povem, da zelo rada vpraša o člov. pravicah, ki se jih ne sme nikoli omejiti, potem delitev oblasti-rada ima izvršilno, pa o evropskih institucijah,...nimam vpr.trenutno tukaj, ti ju3 napišem kaj sem našla, ti pa tudi povej, če imaš kaj takšnega...
o ostalih pa tut jaz nisem nič našla, čeprav sem full brskala...čeprav ona za zakonodajo naju zna kaj o postopku imenovanja ravnatelja vprašat, ker je mela neke probleme, ker jo minister leta 2005 ni podprel,...
o izpraševalki za slovko pa res nisem nula nič našla =( pa ravno slovenščino sem se najmanj učila...ajde, saj še mam 2dni, ampak...bomo vidli...
ah, uspelo nama bo tako ali drugače, sploh ne dvomim v to, da nama ne bi!
a imaš študijski dopust?

lepo se mej, fino se učkaj pa se vidimo ...

ps: jaz imam termin ob 16.30h, eno uro za tabo. [bump.gif]

Prispevki
13
ja, jaz imam študijski 4 dni. točno taka vprašanja sem tudi jaz našla za ustavo od Klopčičeve.

faj se uči tudi ti.

LP

Prispevki
17
Uspelo nama bo, če je vsem do zdaj, bo pa tudi nama, ane?
l_googd_luck.gif
se vidimo, pa zapomni si vpr., da mi boš poročala kaj so te kaj spraševali JC_you_rock.gif

Prispevki
13
a mi lahko prosim poveš katere človekove pravice se ne sme nikoli omejiti, mi ni najbolj jasno to JC_ThankYou.gif

LP

Prispevki
17
to so tiste pravice, ki v ustavi piše, da se jih tudi v izrednem ali vojnem stanju ne sme omejiti in te so:
- nedotakljivost člov. življenja
- prepoved mučenja
- varovanje človekove osebnosti in dostojanstva
- načelo zakonitosti v kazenskem pravu, to pomeni, da za dejanje za katerega ni zakonsko predpisane kazni, ne moraš biti obsojen, niti če je kasneje za to dejanje predpisana kazen.
- pravna sredstva, to je pravica do ugovora na sodniške odločbe, pravica do zagovora, zagovornika, javnost sojenja, ne moreš biti dvakrat obsojen za isto dejanje,...
- svoboda vesti
- enakost in nediskriminacija

to je to, če ti še kaj ni jasno me pa pokliliči:
040-303-500 Anja Tratnik

Lep dan, s sončkom obsijan =) pa čeprav ob literaturi za strokovca JC_thinking.gif

Prispevki
17
Veš kaj pa mene zanima, zdaj 5.1.2011 naj bi začeli že veljati neki novi zakoni v oš. izobraževanju, pa nimam pojma kateri, tudi na netu ni nič pametnega, veš kaj v zvezi s tem?

Prispevki
13
hvala za odgovor. jaz nič ne vem o kakih novih zakonih. mogoče ve moderator te spletne strani?

LP

Prispevki
7
Nazadnje uredil moderator:
Pozdravljeni!

Na spletni strani državnega zbora sem našla spremembo dopolnitve zakona in mislim da je to to, kar se sprašujete. Sprememba v DZ je bila sprejeta 20.12.2010 in zakon začne veljati 15 dni po sprejemu tak, da potem je veljavni datum 5.1.2011.
Če kdo misli, da ni OK naj komentira.

Pošiljam link o spremebi: http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&ma ... &showdoc=1

Jaz pa še čakam na datum izpita Connie_happy-mail.gif

Prispevki
13
najlepša hvala za informacijo. najbrž bo to to. v dosedanjem zakonu piše, da postane drugi tuji jezik obvezen za učence 7. razreda v naslednjem šolskem letu 2011/2012.

PO NOVEM PA VELJA TOLE (sem kopirala s strani, ki jo je posredovala kolegica):

»Ne glede na določbo prejšnjega odstavka se v šolskih letih 2011/2012 in 2012/2013 nadaljuje s postopnim uvajanjem drugega tujega jezika kot obveznega predmeta na osnovnih šolah, katerim izvajanje programa določi minister s sklepom.«.

Dosedanji tretji odstavek, ki postane četrti odstavek, se spremeni tako, da se glasi:
»V šolskem letu 2013/2014 se prične izvajati drugi tuji jezik kot obvezen predmet za vse učence, ki so vpisani v 7. razred, v skladu s predmetnikom.«.

V dosedanjem četrtem odstavku, ki postane peti odstavek, se črta drugi stavek.

Dosedanji peti odstavek postane šesti odstavek.

ni veliko sprememb, pa vendar je vsaka sprememba pomembna.

fajn se učite l_googd_luck.gif

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.643
Nazadnje urejeno:
Prispevki
17
hvala...jaz se spomnim kaj nam je vedno pred testo rekel v gimnaziji učitelj za fiziko:
"Veliko sreče, če se niste učili jo boste zagotovo potrebovali."

no,mi kljub temu,da smo se učili,bomo srečo potrebovali JC_thinking.gif JC_pray.gif

pa saj bo... [bump.gif]

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Zadnji prispevki

Na vrhu