Novice iz medijev

Novice iz raznih medijev (s povezavami na celotne članke)

Članki Mladi učitelj

Strokovni članki za učitelje in mlade strokovne delavce – razmisleki o šolstvu, praksi, strokovnem razvoju in izzivih v razredu.
Teme
18
Prispevki
18
Teme
18
Prispevki
18
Tretje mesto na SAFE.SI natečaju 2015/2016 v video kategoriji zaseda filmček Facebook- moj najboljši prijatelj?, ki prikaže primer nadlegovanja na Facebooku v obliki objave predelane fotografije.. Avtor/-ji: Tamara Kovač, Aljaž Krajnc, Tjaša Krajnc, Jaka Ledinek, Blaž Verdnik in Jernej Verhnjak preberi več Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si
Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom »Odgovorno nad sovražni govor«, ki bo potekal 9. junija 2016, s pričetkom ob 10. uri, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Posvet je namenjen urednikom in moderatorjem spletnih mest, blogerjem ter drugi strokovni in zainteresirani javnosti. Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom »Odgovorno nad sovražni govor«, ki bo potekal 9. junija 2016, s pričetkom ob 10. uri, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Posvet je namenjen urednikom in moderatorjem spletnih mest, blogerjem ter drugi strokovni in zainteresirani javnosti. preberi več Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Safe.si, safe.si
Verjetno ste že slišali, da je bila Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko (UL FRI) v letošnjem letu izbrana na razpisu podjetja Google CS4HS (Computer Science for High Schools) za izvedbo projekta izboljšanja poučevanja računalništva in informatike v srednji šoli s poudarkom na poučevanju programiranja. Cilj projekta je vzpostaviti aktivno skupnost učiteljev računalništva in informatike ter jih opremiti s potrebnimi gradivi in orodji. Aktivno delovanje skupnosti bodo poleg vodij projekta spodbujali predvsem t.i. mojstri učitelji (v Angliji take učitelje imenujejo master teachers – pri nas smo včasih poznali izraz multiplikatorji). Za delovanje skupnosti bomo uporabili spletno učilnico na portalu SIO. V njej...
Sindikati javnega sektorja se na podlagi dogovora, ki smo ga lani podpisali z Vlado RS, zadnje tri mesece pogajamo o višini plač, premij dodatnega pokojninskega zavarovanja, masi sredstev za izplačilo delovne uspešnosti in o regresu za letni dopust za prihodnja tri leta, od leta 2017 do 2019 oziroma do leta 2020, kot to predlaga vlada. Nadaljuj z branjem...
Sem ločena mama osemletnika, s katerim imam velike težave. V zadnjih mesecih se je zgodilo že štirikrat, da je odšel od zadnje ure pouka kar domov. Brez opravičila oziroma ne da bi povedal učiteljici. Tudi doma mi tega ni povedal, izvedela sem šele, ko me je obvestila učiteljica. Ko sem se s sinom pogovorila, je povedal, da je odšel domov, ker mu gre učiteljica tako na živce. Pravi, da ne prenese, ker pogosto vpije in jih celo zmerja. Ko sem se o tem potem poskušala pogovoriti z učiteljico, je povedala, da je razred nemogoč in da pač mora včasih nastopiti odločneje. Nimamo pa težav le v šoli, tudi doma se mi sin upira, ko je treba delati domače naloge. Pravi, da sovraži šolo, da je vse brez veze. Seveda tudi ... Nadaljuj z branjem... -...
V Estoniji se je zaključila evropska naravoslovna olimpijada The European Union Science Olympiad (EUSO), na kateri je šest slovenskih srednješolcev doseglo zgodovinski uspeh. Ekipa v sestavi Urbana Duha in Luke Govediča z II. gimnazije Maribor ter Alekseja Jurce z Gimnazije Bežigrad je osvojila zlato medaljo, ki je prvo zlato odličje za Slovenijo v desetletni zgodovini tega tekmovanja. Ekipa, ki so jo sestavljali Vid Kermelj in Martin Rihtaršič z Gimnazije Škofja Loka ter Gregor Igličar z Gimnazije Kranj, pa je osvojila srebrno medaljo. Na olimpijado, na kateri je letos sodelovalo 46 ekip iz 23 držav, so se uvrstili kot najboljši na državnem tekmovanju iz znanja naravoslovja, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS)...
Kanadčan Austin Wang osvojil glavno nagrado 75.000 USD na Intelovem mednarodnem sejmu znanosti in tehnike. Intel in Društvo za znanost in javnost (Society for Science & the Public) sta sporočila, da je prejemnik nagrade Gordona E. Moora v višini 75.000 USD 18-letni Kanadčan Han Jie (Austin) Wang iz Vancouvra, ki je razvil mikrobske gorivne celice, ki bolj učinkovito spreminjajo organske odpadke v električno energijo. Nagrada je bila podeljena na letošnjem Intelovem mednarodnem sejmu znanosti in tehnike, največjem tekmovanju na področju znanstvenih projektov za srednje šole na svetu. Prejemnik glavne nagrade je odkril specifične gene v genetsko izboljšani bakteriji E. coli, ki ji omogočajo, da bolj učinkovito proizvaja električno...
Na spletišču Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 12. 5. 2016 objavljeno sporočilo za javnost, da je Vlada sprejela Izvedbeni načrt jamstva za mlade 2016–2020, ki sledi pozivu Evropske komisije, da naj države članice zagotovijo, da vsi mladi, stari do 25 leta, v štirih mesecih po prenehanju šolanja ali začetku brezposelnosti dobijo kakovostno ponudbo za zaposlitev, nadaljnje izobraževanje, vajeništvo ali pripravništvo, hkrati pa izraža tudi posebnost Slovenije, saj širi ciljno skupino. Ker mladi v Sloveniji pozno vstopajo na trg dela, v ciljno skupino jamstva za mlade v Sloveniji prištevamo vse osebe, ki še niso dopolnile 30 let. S sprejetjem jamstva za mlade Slovenija jamči, da bo vsaki mladi osebi v...

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Nazaj
Na vrhu