SIO Vabilo k sodelovanju v skupnosti učiteljev računalništva in informatike

Trenutno berete:
SIO Vabilo k sodelovanju v skupnosti učiteljev računalništva in informatike

Verjetno ste že slišali, da je bila Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko (UL FRI) v letošnjem letu izbrana na razpisu podjetja Google CS4HS (Computer Science for High Schools) za izvedbo projekta izboljšanja poučevanja računalništva in informatike v srednji šoli s poudarkom na poučevanju programiranja.

Cilj projekta je vzpostaviti aktivno skupnost učiteljev računalništva in informatike ter jih opremiti s potrebnimi gradivi in orodji. Aktivno delovanje skupnosti bodo poleg vodij projekta spodbujali predvsem t.i. mojstri učitelji (v Angliji take učitelje imenujejo master teachers – pri nas smo včasih poznali izraz multiplikatorji). Za delovanje skupnosti bomo uporabili spletno učilnico na portalu SIO. V njej bodo učne priprave s primeri, forumi ter druga orodja za sodelovalno delo.

Vsebina projekta bo sledila pred kratkim izdanemu učbeniku »Računalništvo in informatika 1, E-učbenik za informatiko v gimnaziji« (izdale so ga sestrske fakultete UL FRI, UM FERI in UP FAMNIT), dostopen na http://lusy.fri.uni-lj.si/ucbenik. Poudarek bo na poučevanju programiranja, zato bomo uporabili še okolje »Projekt TOMO« (razvili so ga na UL FMF), dostopen na https://www.projekt-tomo.si, v katerem bo zbirka nalog z možnostjo preverjanja pravilnosti delovanja pripravljenih rešitev.

Vabimo vas, da aktivno sodelujete v skupnosti učiteljev. Če se prepoznate v vlogi mojstra učitelja ter vam programiranje oz. njegovo poučevanje in algoritmi niso tuji, vas vabimo, da se do 26. 5. 2016 prijavite na [email protected]. Prijavi, prosimo, priložite kratek motivacijski odstavek, v katerem predstavite sebe, svoje dosedanje izkušnje s programiranjem oz. poučevanjem programiranja ter vizijo vodenja/moderiranja skupnosti učiteljev. O izbiri vas bomo obvestili najkasneje do 30. 5. 2016.

Prvo delavnico mojstrov učiteljev načrtujemo v četrtek, 2. 6. 2016, ko se piše matura iz informatike. Delavnica bo v Ljubljani v popoldanskem času. Na njej se bomo spoznali med seboj in z okoljem, ki ga bomo uporabljali. Na naslednjih delavnicah bomo utrdili znanje s področij programiranja in algoritmov ter pripravili materiale za druge učitelje: učne priprave in naloge. Načrtujemo, da bodo te delavnice večdnevne.

Z vami (mojstri učitelji) bomo nato pripravili podobne delavnice še za druge učitelje po posameznih območjih. Učitelji bodo imeli vašo in našo stalno podporo: poleg svetovanja še srečanja, mesečne webinarje, razprave na forumu ipd.

Za aktivno sodelovanje v skupnosti boste učitelji dobili po 1 točko za napredovanje, mojstri učitelji pa za svoje delo po 3 točke za napredovanje in povrnjene materialne stroške (prevoz, prehrana).

Za morebitna dodatna vprašanja se obrnite na naslov [email protected].

Že zdaj se veselimo aktivne skupnosti učiteljev, ki bo predvsem vam olajšala vaše poslanstvo!

Prispevek: Anželj Gregor

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje, v okviru projekta »Podnebni cilji in...
Odgovori
0
Ogledi
288
  • Članek
Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse...
Odgovori
0
Ogledi
342
  • Članek
Na spletni strani Državnega izpitnega centra je objavljeno vabilo k zunanjemu ocenjevanju pri...
Odgovori
0
Ogledi
51
  • Članek
Društvo VTIS vas skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) vabi na 7...
Odgovori
0
Ogledi
48
  • Članek
Centralna podporna služba EPALE je pripravila krajši anketni vprašalnik, s katerim bi vas radi...
Odgovori
0
Ogledi
30
  • Članek
Slovenski šolski muzej in muzej športa vabi na odprtje razstave Zbiramo, raziskujemo, obujamo...
Odgovori
0
Ogledi
76
  • Članek
S Pedagoškega inštituta vas vljudno vabijo na zaključno konferenco projekta Pozitivni razvoj...
Odgovori
0
Ogledi
58

Zadnji prispevki

Na vrhu