Zaposlitev brez pripravništva

Trenutno berete:
Zaposlitev brez pripravništva

Prispevki
2
Pozdravljeni,

decembra sem diplomirala na Fakulteti za šport in na eni srednji šoli se mi z novim šolskim letom odpra možnost zaposlitve. Zanima me, če me lahko zaposlijo ne glede na to,da ne bi imela pripravništva oz v okviru tega? Kaj ravnatelj more dat razpis prilagojen mojim pogojem tj. brez strokovnega izpita? tega pi pač delala takoj, ko bi bilo možno.
Nisem se še tolko poglabljala v to situacijo tako, da bi mi kakršna koli info prišla prav.
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.182
Naziv
profesor
Načeloma ne morete biti zaposleni. Ste pa lahko, če se na razpis ne prijavi noben kandidat, ki ustreza vsem pogojem. Šola pa ne more razpisati prostega delovnega mesta, ki je "prilagojen" oz. ne zahteva vseh pogojev, ki jih za določeno delovno mesto potrebujete.

Nekateri zato uporabijo različne možnosti. Razpis objavijo samo v Uradnem listu, na ZRSZ samo na oglasni deski ipd. Moram pa reči tako, da se na žalost še zmeraj najdejo poti, za zaposlitev osebe, ki ne ustreza vsem pogojem. Na žalost pravim zato, ker se s tem zaprejo vrata nekomu, ki ima vse pogoje za zaposlitev. In teh je čedalje več. Razumem pa tudi vašo situacijo. Če se vam ponuja možnost...
 
Prispevki
2
Kaj pa ce sola razpise delovno mesto kot pripravnistvo,kjer imamo pol vsi kandidati iste moznosti?
 
Prispevki
105
Področje
  1. Gimnazija
Kaj pa ce sola razpise delovno mesto kot pripravnistvo,kjer imamo pol vsi kandidati iste moznosti?

Do ponedeljka imaš čas, da se prijaviš na razpis za volontersko pripravništvo, kjer bomo imeli vsi kandidati enake možnosti, da ga dobimo (400 prostih mest za n prijavljenih kandidatov).

Kolikor je meni znano razpisuje pripravništvo ministrstvo in ne šola. Oziroma kakršnokoli drugo "pripravništvo" ni priznano in se ne da opravljati strokovnega izpita.
 
Prispevki
2
Pozdravljena, seveda te lahko zaposlijo. Samo glej, da se ne boste o tem preveč pogovarjali okrog in da bo šola dala razpis na njihovo spletno stran (manj ljudi ve, bolje je). Ti pa potem čimprej naredi strokovnega, da boš izpolnjevala vse pogoje. Res, da to ni najbolj pošteno do ostalih, ki imajo pogoje. Ampak žal je danes situacija, ko je treba izkoristit veze in poznanstva, da lahko prideš do zaposlitve. Hvala bogu, da jih imaš. Sami moramo poskrbeti zase, drugi ne bodo.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu