- Prispevki
- 1
Prijavo sem oddala 7.5.2025.
Odgovor dobila 14.5.2025.
Datum izpita 3.6.2025.
VPRAŠANJA:
SLO- DIDTKA KOBOL (zelo prijazna izpraševalka, veliko pomaga in te usmerja)
- uporaba vejice
- samostalniška beseda (kaj vse določimo, katere sklone poznamo)
- predlogi z/s in k/g
USTAVA- KLAVDIJA ŽGAJNAR (zelo prijazna, pomagala, umerjala)
- kaj je načelo ustave
- človekove pravice kako jih delimo, naštela mi je eno volilno in eno osebnostno (morala sem povedati kam spadajo)
-institucije EU (koliko poslancev v svetu EU)
- državni zbor, koliko poslancev
ZAKONODAJA- MARJETKA BRANK (namesto Manice Jakič Brezočnik) (zelo prijazna, je bila pa kar zahtevna... vedela sem vsa njena vprašanja pa sem dobila občutek, da še kar išče...)
- starostna obdobja v vrtcih
- programi (na kratko opisati vsakega), kateri otroci obiskujejo krajši program (po katerem programu delajo javni vrtci (kurikulum) in potem še je vprašala o novem kurikulumu, če je kaj drugačen in kdaj se začne uporabljati
-sočasnost vzg. in pomočnice, kdaj sočasnosti ni (želela je slišati, da sočasnosti ni pri počitku)
- sodelovanje s starši (kako sodelujejo z vrtcem)
Odgovor dobila 14.5.2025.
Datum izpita 3.6.2025.
VPRAŠANJA:
SLO- DIDTKA KOBOL (zelo prijazna izpraševalka, veliko pomaga in te usmerja)
- uporaba vejice
- samostalniška beseda (kaj vse določimo, katere sklone poznamo)
- predlogi z/s in k/g
USTAVA- KLAVDIJA ŽGAJNAR (zelo prijazna, pomagala, umerjala)
- kaj je načelo ustave
- človekove pravice kako jih delimo, naštela mi je eno volilno in eno osebnostno (morala sem povedati kam spadajo)
-institucije EU (koliko poslancev v svetu EU)
- državni zbor, koliko poslancev
ZAKONODAJA- MARJETKA BRANK (namesto Manice Jakič Brezočnik) (zelo prijazna, je bila pa kar zahtevna... vedela sem vsa njena vprašanja pa sem dobila občutek, da še kar išče...)
- starostna obdobja v vrtcih
- programi (na kratko opisati vsakega), kateri otroci obiskujejo krajši program (po katerem programu delajo javni vrtci (kurikulum) in potem še je vprašala o novem kurikulumu, če je kaj drugačen in kdaj se začne uporabljati
-sočasnost vzg. in pomočnice, kdaj sočasnosti ni (želela je slišati, da sočasnosti ni pri počitku)
- sodelovanje s starši (kako sodelujejo z vrtcem)