Ustrezen naziv mentorja

Trenutno berete:
Ustrezen naziv mentorja

Prispevki
3
Naziv
Profesor športne vzgoje
Zavod
Osnovna šola
Področje
  1. Osnovna šola
na šoli sen zaposlen za skrajšan delovni čas in me zanima glede strokovnega izpita, katerega še morem opraviti.Ali sedaj lahko opravim 5 nastopov samo pred ravnateljem ali moram imeti tudi mentorja? Če dobro razumem je lahko mentor tudi strokovni delavec ki nima ustreznega naziva a ima najmanj 5 let delovne dobe? Profesor športa namreč na šoli kjer delam nima ustreznega naziva. In me zanima ali moram v tem primeru 5 nastopov opraviti na šoli kjer ima profesor ustrezen naziv?
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.395
na šoli sen zaposlen za skrajšan delovni čas in me zanima glede strokovnega izpita, katerega še morem opraviti.Ali sedaj lahko opravim 5 nastopov samo pred ravnateljem ali moram imeti tudi mentorja?
Preverite to temo: http://forum.mladiucitelj.si/teme/prijava-na-strokovni-izpit-in-priznano-pripravnistvo.1708/

Če dobro razumem je lahko mentor tudi strokovni delavec ki nima ustreznega naziva a ima najmanj 5 let delovne dobe?
V Pravilniku o strokovnem izpitu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja piše:
Mentor drugemu strokovnemu delavcu v skladu s tem pravilnikom je strokovni delavec, ki spremlja njegovo delo in mu nudi ustrezno strokovno pomoč pri pripravi na strokovni izpit. Mentorja določi ravnatelj izmed strokovnih delavcev vrtca oziroma šole, ki izpolnjujejo z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje za opravljanje dela, ki ga opravlja drugi strokovni delavec pri pripravi na strokovni izpit, in imajo naziv svetnik ali svetovalec oziroma imajo najmanj tri leta naziv mentor.

Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je lahko mentor tudi strokovni delavec, ki si ne more pridobiti naziva v skladu s pravilnikom, ki ureja napredovanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju v nazive, če ima najmanj 5 let delovne dobe na področju vzgoje in izobraževanja.

Mentorja se določi za obdobje največ dveh mesecev, v katerem drugi strokovni delavec opravlja praktične nastope oziroma pisno nalogo in se pripravlja na strokovni izpit. Praktični nastopi se izvajajo v vrtcu oziroma šoli, in sicer v skupini oziroma oddelku ali pri drugačni obliki dela, in jih spremljata mentor ter ravnatelj vrtca oziroma šole. Vsebino tem za praktične nastope določi mentor najmanj tri delovne dni pred nastopom. Temo pisne naloge določi mentor. Pisno nalogo ocenita mentor in ravnatelj, pri čemer ocenjujeta usposobljenost strokovnega delavca za samostojno reševanje konkretnih nalog na strokovnem področju, na katerem je opravljal vzgojno-izobraževalno delo.

Drugemu strokovnemu delavcu se lahko pri pripravi na strokovni izpit omogoči izobraževanje in usposabljanje izven vrtca oziroma šole na področjih, določenih za pripravnike, v skladu s pravilnikom, ki ureja pripravništvo strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja.

Po preteku obdobja iz tretjega odstavka tega člena mentor in ravnatelj podata oceno praktičnih nastopov ali oceno pisne naloge, ki jo drugi strokovni delavec uveljavlja za pristop k strokovnemu izpitu, in sicer na obrazcu, ki je kot priloga 1 oziroma priloga 3 sestavni del tega pravilnika. Mentor poda tudi pisno poročilo o usposobljenosti drugega strokovnega delavca za samostojno opravljanje dela.

V drugem odstavku je omenjeno "Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je lahko mentor tudi strokovni delavec, ki si ne more pridobiti naziva v skladu s pravilnikom, ki ureja napredovanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju v nazive, če ima najmanj 5 let delovne dobe na področju vzgoje in izobraževanja.", vendar menim, da profesor športa na šoli ima možnost pridobitve naziva. Mislim, da boste morali poiskati ustreznejšega mentorja.
 
Prispevki
3
Naziv
Profesor športne vzgoje
Zavod
Osnovna šola
Področje
  1. Osnovna šola
5 nastopov moram torej opraviti pred ravnateljem in mentorjem. Ali mora biti mentor profesor športa ali je lahko kdo drug, ki ima ustrezen naziv na šoli? Zaposlen sem pa v programu Zdrav življenjski slog.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
V Uradnem listu št. 74/2022 oz. 79/2022 (popr.) je bil objavljen Akt o spremembah in dopolnitvah...
Odgovori
0
Ogledi
40
  • Vprašanje
Pozdravljeni, zanima me, kako napreduje v naziv vzgojitelj za dodatno strokovno pomoč? Ali se...
Odgovori
1
Ogledi
491
Pozdravljeni! 1. Zanima me, ali je potrebno pri potrdilih za opravljena strokovna izobraževanja...
Odgovori
0
Ogledi
1.425
Pozdravljeni! Mogoče kdo ve, ali lahko napreduješ v naziv svetovalec izredno? Namreč imam že vse...
Odgovori
0
Ogledi
1.131
  • Vprašanje
Pozdravljeni, Mene pa zanima ali se štejejo točke za napredovanje od prvega dneva zaposlitve...
Odgovori
17
Ogledi
4.492
  • Vprašanje
Pozdravljeni. Ravnateljica je zame sedaj v juniju oddala predlog o napredovanju v naziv mentor...
Odgovori
0
Ogledi
462
  • Vprašanje
Pozdravljeni! Nujno bi potrebovala informacijo kaj vse mora napisati mentor v poročilo o...
Odgovori
2
Ogledi
562

Zadnji prispevki

Na vrhu