Ustrezen naziv mentorja

Trenutno berete:
Ustrezen naziv mentorja

Pridružen
3. apr 2015
Prispevki
3
Naziv
Profesor športne vzgoje
Zavod
Osnovna šola
Področje
  1. Osnovna šola
na šoli sen zaposlen za skrajšan delovni čas in me zanima glede strokovnega izpita, katerega še morem opraviti.Ali sedaj lahko opravim 5 nastopov samo pred ravnateljem ali moram imeti tudi mentorja? Če dobro razumem je lahko mentor tudi strokovni delavec ki nima ustreznega naziva a ima najmanj 5 let delovne dobe? Profesor športa namreč na šoli kjer delam nima ustreznega naziva. In me zanima ali moram v tem primeru 5 nastopov opraviti na šoli kjer ima profesor ustrezen naziv?
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

na šoli sen zaposlen za skrajšan delovni čas in me zanima glede strokovnega izpita, katerega še morem opraviti.Ali sedaj lahko opravim 5 nastopov samo pred ravnateljem ali moram imeti tudi mentorja?
Preverite to temo: http://forum.mladiucitelj.si/teme/prijava-na-strokovni-izpit-in-priznano-pripravnistvo.1708/

Če dobro razumem je lahko mentor tudi strokovni delavec ki nima ustreznega naziva a ima najmanj 5 let delovne dobe?
V Pravilniku o strokovnem izpitu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja piše:
Mentor drugemu strokovnemu delavcu v skladu s tem pravilnikom je strokovni delavec, ki spremlja njegovo delo in mu nudi ustrezno strokovno pomoč pri pripravi na strokovni izpit. Mentorja določi ravnatelj izmed strokovnih delavcev vrtca oziroma šole, ki izpolnjujejo z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje za opravljanje dela, ki ga opravlja drugi strokovni delavec pri pripravi na strokovni izpit, in imajo naziv svetnik ali svetovalec oziroma imajo najmanj tri leta naziv mentor.

Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je lahko mentor tudi strokovni delavec, ki si ne more pridobiti naziva v skladu s pravilnikom, ki ureja napredovanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju v nazive, če ima najmanj 5 let delovne dobe na področju vzgoje in izobraževanja.

Mentorja se določi za obdobje največ dveh mesecev, v katerem drugi strokovni delavec opravlja praktične nastope oziroma pisno nalogo in se pripravlja na strokovni izpit. Praktični nastopi se izvajajo v vrtcu oziroma šoli, in sicer v skupini oziroma oddelku ali pri drugačni obliki dela, in jih spremljata mentor ter ravnatelj vrtca oziroma šole. Vsebino tem za praktične nastope določi mentor najmanj tri delovne dni pred nastopom. Temo pisne naloge določi mentor. Pisno nalogo ocenita mentor in ravnatelj, pri čemer ocenjujeta usposobljenost strokovnega delavca za samostojno reševanje konkretnih nalog na strokovnem področju, na katerem je opravljal vzgojno-izobraževalno delo.

Drugemu strokovnemu delavcu se lahko pri pripravi na strokovni izpit omogoči izobraževanje in usposabljanje izven vrtca oziroma šole na področjih, določenih za pripravnike, v skladu s pravilnikom, ki ureja pripravništvo strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja.

Po preteku obdobja iz tretjega odstavka tega člena mentor in ravnatelj podata oceno praktičnih nastopov ali oceno pisne naloge, ki jo drugi strokovni delavec uveljavlja za pristop k strokovnemu izpitu, in sicer na obrazcu, ki je kot priloga 1 oziroma priloga 3 sestavni del tega pravilnika. Mentor poda tudi pisno poročilo o usposobljenosti drugega strokovnega delavca za samostojno opravljanje dela.

V drugem odstavku je omenjeno "Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je lahko mentor tudi strokovni delavec, ki si ne more pridobiti naziva v skladu s pravilnikom, ki ureja napredovanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju v nazive, če ima najmanj 5 let delovne dobe na področju vzgoje in izobraževanja.", vendar menim, da profesor športa na šoli ima možnost pridobitve naziva. Mislim, da boste morali poiskati ustreznejšega mentorja.
 
5 nastopov moram torej opraviti pred ravnateljem in mentorjem. Ali mora biti mentor profesor športa ali je lahko kdo drug, ki ima ustrezen naziv na šoli? Zaposlen sem pa v programu Zdrav življenjski slog.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
EU Code Week je s februarjem 2024 pričel z zbiranjem prijav za pridobitev naziva »Code Week...
Odgovori
0
Ogledi
176
  • Vprašanje
Pozdravljeni, imam 48 plačni razred in bom napredovala v naziv višja svetnica. Ali v tem primeru...
Odgovori
0
Ogledi
1.955
  • Vprašanje
Pozdravljeni, v našem vrtcu je bil oblikovan Odbor za spletno stran, vodja katerega sem bila...
Odgovori
0
Ogledi
1.484
  • Članek
Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu je 8. 5. 2023 na svoji...
Odgovori
0
Ogledi
477

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu