Uporabniško testiranje spletnega mesta Safe.si

Trenutno berete:
Uporabniško testiranje spletnega mesta Safe.si

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
3
Pozdravljeni!

Pri Centru za družboslovno informatiko, ki deluje znotraj FDV UL, trenutno delamo na izboljšanju uporabniške izkušnje spletnega mesta https://safe.si/.

Safe.si je točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje. Glede na to, da precejšen del uporabnikov predstavljajo tudi učitelji, se nam zdi smiselno, da izvedemo uporabniška testiranja tudi na te ciljni skupini, saj nam bo to pomagalo razumeti, kaj je treba izboljšati na spletnem mestu, da bo uporabniška izkušnja bolj prijazna ciljni skupini učiteljev.

Iščemo 5 učiteljev/-ic, ki bi bili pripravljeni sodelovati v kratkem uporabniškem testiranju (pribl. 30 min na učitelja/-ico). Uporabniško testiranje lahko poteka v živo ali preko spletne komunikacijske platforme Zoom. Testiranje se izvaja, tako da respondent/-ka prejme osem nalog, katere poskuša opraviti na spletnem mestu. Testiramo spletno mesto, tako da napačnih odgovorov/rešitev ni. Med izvedbo nalog spremljam interakcijo respondenta-/ke na spletnem mestu in raziskujem uporabnost spletnega mesta. Za lažjo analizo so testiranja glasovno snemana, vendar pa se ti glasovni posnetki izbrišejo najkasneje 1 dan po opravljenem testiranju, ko se naredi zapis.

Če vas zanima sodelovanje v kratkem uporabniškem testiranju ali želite več informacij, mi prosim napišite sporočilo.

Lep pozdrav, Matjaž
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Zadnji prispevki

Na vrhu