Eurydice Slovenija UNESCO raziskava o pripravljenosti učiteljev, da v svoje poučevanje vključijo izobraževanji za trajnostni razvoj in o globalnem državljanstvu

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija UNESCO raziskava o pripravljenosti učiteljev, da v svoje poučevanje vključijo izobraževanji za trajnostni razvoj in o globalnem državljanstvu

UNESCO skupaj z Education International izvaja globalno raziskavo o pripravljenosti učiteljev, da v svoje poučevanje vključijo izobraževanje za trajnostni razvoj in izobraževanje o globalnem državljanstvu. Študija bo zbrala informacije o pripravljenosti učiteljev za poučevanje izobraževanja za trajnostni razvoj in izobraževanja o globalnem državljanstvu, o razpoložljivem usposabljanju in podpori, pristopih v celotnem kurikulumu in pri ocenjevanju učnih rezultatov ter drugih dejavnostih, povezanih tematiko v šolah in lokalni skupnosti.

Pod vodstvom tehnične strokovne skupine, ki je bila ustanovljena leta 2020, je bila pripravljena spletna anketa za zbiranje informacij s strani učiteljev po vsem svetu. Raziskava bo na voljo v več jezikih, vključno s šestimi uradnimi jeziki ZN (arabščina, kitajščina, angleščina, francoščina, ruščina in španščina).

Anketa bo odprta od 1. marca 2021 do sredine aprila 2021. Namenjena je vsem učiteljem v formalnem osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju, ne glede na predmete, ki jih poučujejo. Za izpolnjevanje vprašalnika je potrebno od 30 do 40 minut.

Rezultati raziskave bodo predstavljeni na naslednjem Unescovem globalnem forumu o izobraževanju za trajnostni razvoj in izobraževanju o globalnem državljanstvu, ki ga bo Republika Koreja gostila septembra 2021. Globalni forum, ki poteka vsaki dve leti, združuje oblikovalce politike, civilno družbo ter strokovnjake. Leta 2021 bo forum preučil napredek pri doseganju cilja 4.7 ciljev trajnostnega razvoja in ovir pri napredku.

Vir in več informacij: Tuditi.si, 16. 2. 2021

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu