Zelo prijazna gospa! Vidim pa, da skoraj vedno preveri, če znaš navesti zakone, iz katerih si se učil...
1. Katere zakone o vrtcih poznaš? (zakon o vrtcih, zakon o financiranju in organizaciji vzgoje in izobraževanja). Navedla sem nekaj v zvezi z kadrovskim normativom, pa je rekla da so to predpisi - razlika! Med zakone štejemo še zakon o otrocih s posebnimi potrebami.
2. Katere so tri naloge vrtca, ki so v zakonu o vrtcih (pomoč pri vzgoji otrok, kakovost vzgoje in pomoč pri izboljšanju življenja otrok in družine ter razvoj telesnih in duševnih sposobnosti).
3. Katere organe poznamo v vrtcu? (svet vrtca, svet staršev) Kateri so strokovni (vzgojiteljski zbor in strokovni aktiv). Tukaj me je vprašala, ali sem se učila iz zapiskov ali tudi iz zakonov. Pa sem rekla, da iz obojega, pa je rekla, da bo hitro preverila, če je to res. Vprašala pa me je sestavo sveta vrtca (5 delavci, 3 ustanovitelji, 3 starši). In je bilo pravilno, ker stari zapiski imajo napisano 3 delavci, da se je to pred kratkim zamenjalo.
In še razlika med vzgojiteljskim zborom in strokovnim aktivom (kdo ga sestavlja).