Pripravništvo-ure za strokovni izpit

Prispevki
6
Pozdravljeni,
V osnovni šoli delam kot spremljevalka učencu s čustveno-vedenjskimi ter učnimi težavami. Zanima me, če moje delo šteje kakšen delež ur, ki so potrebne za pristop k strokovnemu izpitu?
Hvala za odgovor in lep dan,
Valerija
 
Prispevki
6
Sem pisala tudi na ministrstvo in so mi odgovorili ravno nasprotno, da delo spremljevalke ne šteje k uram za strokovni izpit. Prav tako sem jim poslala tudi njihovo zapisano zakonodajo glede pogojev za pristop k strokovnemu izpitu. Upam, da razrešimo zadevo.
Hvala za odgovor, lp
 
Prispevki
6
Pozdravljeni,
Zanima me še, če je morda kdo izmed vas opravljal delo spremljevalca/ke in je kasneje lahko te ure uveljavljal pri pristopu k strokovnemu izpitu?
Hvala za odgovor,
lp
 
Prispevki
1
Zdravo.

Kot spremljevalec delaš na V. stopnji in se ti ure ne morejo šteti za strokovni izpit (VII. stopnja). Je imela kolegica lani popolnoma enak primer in ni šlo skozi.

LP
 
Prispevki
7
Pozdravljeni!
Ne bo drzalo, ravno vceraj sem opravila izpit, sem pa spremljevalka v vrtcu.
Pomembno je, kako imas opredeljeno delo v pogodbi. Ce pise, da v casu odsotnosti otroka opravljas delo pomocnice, se ti tiste ure stejejo. Pri meni je trajalo vec kot leto in pol, da sem nabrala 840 ur. Ampak sem jih, in vse sem si zelo natancno belezila, ce bi slucajno kdo hotel kdaj preveriti.
Lep pozdrav!
 
Prispevki
6
Pozdravljeni,
Čestitke za opravljen izpit! Obenem pa hvala za pojasnilo; upam, da tudi meni uspe nabrati toliko ur ob tem delu.
Lp
 
Prispevki
7
Hvala 😉!
Aja... Samo to ne pomeni, da ce gre otrok ob 2h domov, da se tebi steje 1 ura, ce delas do 3h. Samo za tisti dan, ko je odsoten, se ti pac steje 8 ur.
 
Prispevki
6
Tako, da se to upošteva samo v primeru otrokove odsotnosti? Ker sem npr.imela nekaj razrednih ur v času prisotnosti učenca. V pogodbi pa tudi imam opredeljeno,da lahko opravljam pedagoška dela, v kolikor nadrejeni tako odredi.
Lp
 
Prispevki
7
Hm... To pa res ne vem. Najbolje, da se kar na ministrstvu pozanimate. Meni so na vsa vprasanja zelo prijazno odgovorili. Vam pa svetujem, da si tudi to natancno belezite, ce bi slucajno kdo kaj preverjal. Sicer dvomim, ampak je lazje, ce je vse crno na belem in se seveda sklada tudi z dnevniki... Saj bo! Kjer je volja, tam je pot!
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu