OPRAVILA!!!

Prispevki
24
Odg: OPRAVILA!!!

Naredila! Ne bojte se strokovca. Če se ti zatakne ti izpraševalci pomagajo. Ni potrebno zadev vedeti v podrobnosti ampak je predvsem treba razumeti.
Vsem želim veliko sreče! :)
 
Prispevki
3
Odg: OPRAVILA!!!

Moja komisisja je bila Ustava - Dolenc : Simboli Slo posredni in neposredni (želel je slišati kaj praznujemo na določen datum, ko sem naštevala praznike), Vse o vladi in katera EU institucija ji je najbolj podobna (E komisija) in pravica otroka do identitete; zakonodaja - BRUSNJAK : Temeljna načela vrtca, organi vrtca (naštej in enega opiši) in vse o igriščih (kvadratura, igralne enote, ...); Slovenščina - KEJŽAR : priročniki (SSKJ, pravopis, slovnica - vse kar veš), neknjižni jezik z primeri in kako bi opisala svoj glas (regoster, hitrost, glasnost, barva ,....)

Komisija je bila super, zelo prijazni in vsi iščejo znanje, tudi če se ti kje kaj zatakne.

Veliko sreče
Lp
Špela
 
Prispevki
5
Zavod
Osnovna šola
Odg: OPRAVILA!!!

Živjo!

Oglašam se še ena, ki je preživela in na koncu rekla "saj ni bilo tako hudo"! Komisija je res človeška in prijazna, iščejo znanje. Poglejte si vprašanja svojih izpraševalcev na forumu, jaz sem recimo dobila enaka. Sem se pa učila vse in s tem izpitom tudi veliko pridobila, saj sem se bila prisiljena poglobiti in zdaj določene stvari veliko bolje razumem.

Brez panike torej, samo samozavestno in korajžno, pa bo! Glede literature na forumu se strinjam, da je dobra, meni osebno je veliko pomagal tudi splet. Priporočam, da si stvari vsaj preberete na MIZKŠ (za svoje področje), ZRSŠ, http://europa.eu/index_sl.htm (vse o EU), spletno stran Državnega zbora,...


Veliko sreče vsem!

Janja
 
Nazadnje uredil moderator:

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.094
Naziv
profesor
Odg: OPRAVILA!!!

Uporabnik bagetka je napisal:
Sem se pa učila vse in s tem izpitom tudi veliko pridobila, saj sem se bila prisiljena poglobiti in zdaj določene stvari veliko bolje razumem.
To pa je lepo prebrati. Bravo!

Upam, da vam bo znanje koristilo tudi na samem delovnem mestu, kot je tudi meni. Iz izkušenj lahko povem, da je potrebno veliko stvari preveriti, predvsem kakšna napredovanja, anekse, obračuni stroškov ipd.
 
Prispevki
16
Odg: OPRAVILA!!!

Še ena, ki je preživela :) Če odštejem,da me je bilo blazno strah, niti ni bila tako slaba izkušnja. Komisija je bila zelo korektna in vidi se,da res iščejo znanje. Zdaj pa počitnice, juhej :D
 
Prispevki
15
Odg: OPRAVILA!!!

Pa je mimo, ne morem verjeti, da ne bo več treba glave tiščati v zakone in slovnična pravila, teden je bil kar naporen. Zdaj pa nazaj med učence, saj sem komaj čakala, da bo mimo, kdo bi si mislil, da se lahko veseliš glasnih in nemirnih otrok, hehe.
Vsem ki se pripravljate pa srečno, tudi če ste šele na začetku pripravništva ali pa boste nastope opravljali spomladi- že zdaj malo poglejte kakšno ustavo, EU, slovenščino in spremljajte vse spremembe v šoli, bo veliko manj stresno (meni bi bilo dosti lažje, če bi si že po malem vse pregledovala in potem med študijskim dopustom res samo ponavljala brez stresa).

Lep teden vsem
 
Prispevki
3
Odg: OPRAVILA!!!

Tudi jaz vceraj uspesno opravila. Juhej, pa se je odvalil kamen :D
Ubistvu sploh ni bilo grozno, ampak so bli vsi zelo prijazni. Komisija: Erlač (slovenščina) - vprašanja o jezikovnih priročnikih in podrobneje opisat SSKJ, kdaj lahko govorimo o knjižnem jeziku - od kdaj ga imamo (Trubar, itd...) ter zakaj je pomemben. pa ne vem če sploh še kaj.
Remšak (zakonodaja) - organi šole in podrobneje opisat strokovni aktiv (ker sem ga pozabla omenit), ugovor na oceno, tretjega vprašanja se pa ne spomnem. Krašovec (ustava) - kdaj bi se obrnila na varuha človekovih pravic, kdaj na evropskega; kako uveljavljam disciplino v šoli glede na Konvencijo o otrokovih pravicah in Evropsko računsko sodišče (pristojnosti, ali lahko pride k nam na šolo).

Vsi so bli zeloooo prijazni, vzdušje sproščeno, nobenih podrobnosti ... skratka, vsem, ki vas to še čaka, želim podobno komisijo :))
 
Prispevki
1
Zavod
OŠ Vransko-Tabor
Odg: OPRAVILA!!!

Včeraj sem bila najsrečnejša na tem tem planetu, saj sem si res želela to čimprej opraviti in se posvetiti družini, ki pa so me že pošteno pogrešali. Rada bi polepšala in olajšala še kakšnemu kandidatu,zato vam bom napisala vprašanja, ki bodo katerim prišla prav. USTAVA( V.Mavri)... Simboli EU, Kje so zapisane otrokove pravice?, Kako je definirana Slovenija v ustavi? ZAKONODAJA(V. Trilar)... Temeljne naloge vrtca!, Spremstvo otrok!, Kaj je publikacija?, SLOVENŠČINA( P. Planinc)... Jezikovni priročniki kateri so in SSKJ sem morala opisati!, Stičnost ločil, Zemljepisna lastna imena.

Vsi so bili prijazni, dajali so tudi podvprašanja in takoj so mi čestitali ter predstavnica mi je podelila potrdilo o opravljenem izpitu.
Želim vsem veliko sreče !!!!!!!!
 
Prispevki
5
Odg: OPRAVILA!!!

Tako, tudi meni je uspelo. Predsednico komisije so sicer zamenjali (namesto Zobčeve je bila Hafner Vojčičeva). Predsednica super, ostali dve izpraševalki tudi (Pem, Ambrož), vse skupaj je precej človeško. Če začutijo, da znaš, ne vrtajo. Srečno vsem, ki vas SI še čaka.
 
Prispevki
7
Odg: OPRAVILA!!!

JUHUHUHUhuhuu;) Tut js sem opravila;) Bo že držalo, da ni tako hudo, se pa moraš pripravit;)
Moja vprašanja:

SLO Klanjšek - Tomšič

1. SSKJ vse
2. Fonemi - pravorečje
3. Ločila (posebej za vejico kdaj jo pišemo)

USTAVA (najprej Požlep pa je ni bilo, namest nje en gospod..em ne vem imena)

1. OBLAST V SLOVENIJI
2. VLADA (kdo nosi izvršilno oblast - indvidualno- najvišjo v državi - odg. PREDSEDNIK)
3. MANDATAR (vse)
4. PRAVNI AKTI EU (primarna in sekundarna zakonodaja, opisat uredbe)

ZAKONODAJA ... Počkar

1. KDO USTANOVI OŠ
2. VPIS V PRVI RAZRED
3. ODLOŽITEV ŠOLANJA
4. ŠTEVILČNO OCENJEVANJE (vse)
5. ŠOLSKI OKOLIŠ

nO, to je to..sicer ni šlo brez spodrsljajev, predvsem zarad živčkov, načeloma pa okej. Komisija pa dokaj resna, razen predsednice Počkarjeve, ki je kljub svoji strogi drži res prijazna.;)

Velik uspeha vsem ostalim...
 
Prispevki
8
Odg: OPRAVILA!!!

No, tudi za mano je strokovni, ki sem ga naredila...jeeej...tudi jaz sem sama delala zapiske in so bili res super...vse sem imela lepo napisano, ampak tako skrčeno, da sem na koncu imela vsega skupaj menda enih 70 strani na roko pisanih...Če bi imela te zapiske pisane na računalnik, bi jih takoj posredovala sem, da bi se lahko še kdo učil iz njih. Hvala pa tudi temu forumu, ker brez njega ne bi zmogla...Ostali pa, ki vas to še čaka..samo pozitivno naprej... :D
 
Prispevki
11
Odg: OPRAVILA!!!

pozdravljeni!

čeprav je že lep čas za mano sem se sedaj usedla da napišem vprašanja po izpraševalcih. tako da so pod priimkom izpraševalcev... glede strokovnega pa moram reči da ni tako hudo kakor ima ta sloves da je nekaj grozno težkega. Ok, snovi je dosti, čtiva ne zmanjka, ampak ko ti je malo jasno in stvari povežeš pa laufa kot po maslu... ne obupat, da se!! izpraševalci pomagajo! trema ostane, tle ne more noben nič, dokler ne greš ven iz sejne sobe ne veš kje se te glava drži ampak gre gre... pa ne komplicirati z zakoni, povejte bistvo, ne se členov učit! SREČNO VSEM!!!
 
Prispevki
22
Odg: OPRAVILA!!!

pozdravljeni!

uporabnica foruma tpevec mi je poslala super zapiske, ki so strnjeni na 70 straneh. Vse stvari so lepo napisane, veliko tudi v obliki miselnih vzorcev. Ker so to zapiski,ki so na roke napisani, se je sama ponudila, da mi ji poslika in pošlje po mejlu. Res super punca! Upam, da tudi meni uspe narediti strokovni izpit s pomočjo teh zapiskov in s pomočjo foruma mladi učitelj :)
 
Prispevki
22
Odg: OPRAVILA!!!

Morm videt kako se bodo vidli sprintani zapiski in lahko poskusim skenirat in potem vidim kolk prostora zasedejo :)
 
Prispevki
8
Odg: OPRAVIL !!!!

Jeee super danes opravil strokovni izpit ... ja trema je bila in ko čakaš se minute vlečejo .... Treba je res vse predelati ker ne veš kaj dobiš .. pri meni se je komisija mal zamenjala tako da, samo vprašanja od komisije niso dovolj ... Delal sem za srednje poklicno izobraževanje, učitelja strokovno teoretičnih predmetov.

ustava: ga. Mavri

1. kaj je ustava RS
preambula ustava mal o tem da je najvišji pravni akt ..
2 so zakoni usklajeni z ustavo da ali ne .. kaj pa mednarodne pogodbe .. ( da so ratificirane in usklajene s ustavo)
Kdo lahko predlaga spremembo zakona ( poslanec ds, volivci, dz ) kdaj začne veljati zakon ( ko je v uradnem listu ) kdo lahko posreduje vmes neki takiga DS zakonodajni veto, ( o tem mal razlagal) kdo se lahko razglasi zakon .. predsednik republike
3. Simboli EU ( natačno opisat)

zakonodaja: ga. Karba

1. Strokovni sveti RS in na kratko naloge ( za splošno izobraževanje, strokovno poklicno izobraževanje in izobraževanje odraslih naloge so v skladu strokovnim izobraževanjem priprava in potrjevanje učbenikov, izpitnih katalogov ..)

2. Načela pri preverjanju in ocenjevanju ( javnosti ) kaj je preverjanje in ocenjevanje in zakaj dijaka preverjamo
3. Pedagoška pogodba ( ravnatelj dijak starš ) kaj vsebuje

slovenski jezik: g. Planinc

1. katere slovarje poznamo SSKJ slovenski pravopis slovenska slovnica
SSKJ kaj vsebuje ( obrazložene besede ) opis ( geselski članek glava zaglavje, gnezdo ...)
2. Velika začetnica tri primere podrobno lastna imena razdelitev
3. Ločila ( končna nekončna) ali so tri pike stične ali nestične?


Pogumno in srečno kateri greste delat ... :)
 
Prispevki
8
Odg: OPRAVILA!!!

Tudi jaz sem danes opravila. Veselje je seveda neizmerno, prav tako kot trema pred izpitom ... zakonodajo se splača brati že med morebitnim pripravništvom, saj lahko potem določene nejasnosti ter dvome razjasnite tudi s pomočjo drugih strokovnih delavcev na šoli. Precej lažje si je namreč zapomniti suhoparna dejstva, ko jih prenesemo v realno življenje. Vsem, ki vas strokovni izpit še čaka, želim mnogo uspeha! Sreča je na strani pogumnih.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu