OPRAVILA!!!

Trenutno berete:
OPRAVILA!!!

Prispevki
3
Strokovni izpit sem opravila. Potrebno je znati in obvladati celotno snov. Sami si morate poiskati tudi dodatno literaturo na internetu (še posebej pravilniki pri zakonodaji). Zakonodajo moraš poznati celotno (za OŠ, SŠ ...). Izpraševalci velikokrat ne postavijo vprašanje direktno, ampak moraš sam razbrati bistvo, kaj te sprašujejo. Pri slovenščini slaviste še kaj bolj podrobno vprašajo.
Če se naučiš, se nimaš ničesar bati.
Lp
 
Prispevki
3
Odg: OPRAVILA!

Predsednik republike (vse, naloge ...), evropska komisija, evropski parlament pa nekaj v zvezi s človekovimi pravicami .
 
Prispevki
22
Odg: OPRAVILA!!!

Jaz sem opravila dva dela od treh in to sta ustava in zakonodaja, tako da moram samo slovenščino še enkrat opravljati čez dva meseca... sem kljubtemu zelo vesela :) pa tale strokovni ni tak bav bav kot strašijo nekateri :)
 
Prispevki
12
Odg: OPRAVILA!!!

Tudi jaz sem 18.3 opravila!! Jaz sem si predstavljala, da bo huje kot je vbistvu bilo. Komisija je bila zelo prijetna in človeška :) tako da kr pogumno!
 
Prispevki
20
Odg: OPRAVILA!!!

tudi jaz sem 18.3. opravila. res ti pomagajo z podvprašanji, da le ja prideš do odgovora.
 
Prispevki
8
Odg: OPRAVILA!!!

MENE PA ZANIMA, KJE SO VSI TISTI, KI IZPITA NE OPRAVIJO?
ALI LAHKO KDO SPOROČI ZAKAJ JE PADEL IN KJE SO BILE NAPAKE , OZ. KAJ NI ZNAL,...
TUDI TO BI NAM PRIŠLO PRAV :), KI NAS VSE TO ŠE ČAKA!
 
Prispevki
12
Odg: OPRAVILA!!!

Tudi sama naredila in to v 39. tednu nosečnosti, tako da ni izgovora za nobeno! (pa nisem imela nobene protekcije!) Gre noro ogromno živcev, tako da še vse ostale okoli sebe delaš takšne, ampak se na koncu vse izplača!!!!!! Učila sem se noro noro veliko, podrobno, ampak ... brezveze, ker ne gredo v globino ... Pazite pri uporabi jezika (kako govorite pred komisijo!), drugače pa samozavestno in če česa ne razumete-vprašajte! Če niste ziher, razmišljajte na glas, ne bodite tiho, da vidijo v katero smer razmišljaš in koliko imaš pojma o tej stvari. Všeč jim je, če razbijete napetost s splošnim pogovorom, tako kot je to bilo pri meni, ko smo se kar vmes začeli pogovarjati o situaciji v razredu in kolektivu ...

Poglejte si vprašanja po izpraševalcih, čeprav sem si sama pogledala še splošna vprašanja o posameznem področju.

Res se ne bojte komisije, ker iščejo znanje, je pa res, da hočejo slišati točno tisto, kar so si zamislili-če ne veste, vam bodo pač pomagali s podvprašanji, tako da se lahko celo na SI neučiš nekaj novega :)

Vso srečo in zdržite, kot sem že napisala, diploma ni nič proti občutku, ko imaš v rokah potrdilo opravljenem SI :D :D :D. Zdaj grem pa rodit :).

Lp, Rosana
 
Prispevki
4
Odg: OPRAVILA!!!

Tudi jaz...včeraj! Ni tak bav-bav,čeprav gre pa res ogromno živčkov sploh ko čakaš,ker pr nas je šlo počasi..So pa gospe zelo prijazne..:) tako da SREČNO in s čim manj strahu!
 
Prispevki
22
Odg: OPRAVILA!!!

Tudi jaz sem pospravila pod streho strokovni izpit. :) Imela sem danes samo slovenščino in sem jo uspešno opravila. :)
 
Prispevki
51
Odg: OPRAVILA!!!

Končno je ta lepi dan prišel tudi zame in kot veliko drugih se lahko tudi jaz pohvalim z opravljenim strokovnim izpitom. Komisija v zasedbi Remšak, Čebular Musar, Žist je super. So sproščeni, nasmejani, pošteni in iščejo znanje! Super so! Kdor dobi njih za komisijo si lahko kar veliko oddahne! :D
 
Prispevki
1
Odg: OPRAVILA!!!

Tudi jaz sem opravila! Vsem, ki ga imate še pred seboj pa veliko sreče!

Zakonodaja:
1. Programi v vrtcu. Število otrok v oddelku.
2. Vpis otrok v vrtec.
3. Sodelovanje s starši.

Ustava:
1. Komu pripada oblast v Sloveniji?
2. Načelo delitve oblasti.
3. Otrokova pravica do identitete.

Slovenščina:
1. Velika začetnica
2. Predlog "s"
3. Naštej slovarje
 
Prispevki
2
Zavod
Vrtec Kungota
Tudi jaz lahko z veseljem povem,da sem uspešno opravila strokovni izpit.Učenja je bilo ogromno,vendar se je splačalo potrpet.Bilo me je zelo strah,ker sem imela v glavi vse,hkrati pa nič.Komisija je bila super in vse je potekalo bolj kot pogovor.Ker sem znala,kar so me vprašali,niso vrtali in sem bila v nekaj minutah gotova.Moja vprašanja so bila:
- delitev oblasti,kdo izvaja katero oblast
- institucije EU,eno opiši
- otrokova pravica zasebnosti v vrtcu

- temeljne naloge vrtca
- publikacija

- kaj mi pove beseda pravopis
- če hočemo o kateri besedi vedeti več,kam pogledamo
- verbalna in neverbalna komunikacija v vrtcu
- sklanjatve
 
Prispevki
12
Naziv
vzgojitelj predšolskih otrok
Zavod
vrtec
Področje
  1. Vrtec
Včeraj sem opravila strokovni izpit. :))))))Rada bi se zahvalila temu forumu, ker mi je bil res v veliko pomoč, dobila sem prav taka vprašanja ki so tukaj gor, je pa res da sem se naučila vse. Tudi gradivo sem dobila tukaj. Vprašanja sem zapisala v skupna in po izpraševalcih. Kogar še čaka SI naj povem, da ni nič takega, je pa res da če ne znaš bo težko narediti. Kdor zna se pa nima kaj bat:)
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu