Neuspešno iskanje zaposlitve v šolstvu

Trenutno berete:
Neuspešno iskanje zaposlitve v šolstvu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Pridružen
19. jan 2011
Prispevki
6
Hej! Mladi učitelji, kje in kako iščete službo? Jaz sem kar malo razočarana ... Po lanskem enoletnem nadomeščanju porodniške zdaj že pol leta neuspešno iščem službo v šolstvu. Še kakšen sotrpin? JC_thinking.gif
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Nisi edina. Jaz sem jo iskala 2 leti, pa nič ne bo, veš. Se usmeri drugam. Ne čakaj na šolo. Bodi čistilka, prodajalka, karkoli, samo na šolo več ne čakaj. Jaz upam, da mi bo uspelo čimprej priti ven iz te gnile države.
 
Uuuu, jaz pa sem upala, da bo kdo kaj pozitivnega povedal ... Saj je prav, je bolje tako, kot pa si pesek v oči metat ... Iz katere stroke pa si? In iz katerega okoliša? Jaz sem iz Štajerske. In, kakor si rekla - iščem službo tudi na drugih področjih, a kaj, ko je trenutno vsepovsod težko ... Si pa pogumna, da se odločaš za tujino in te osebno tudi podpiram, ker naša ljuba državica je res za en k... Kam pa greš in kaj nameravaš delati, če ni skrivnost?
 
Hej hej,

hm pa mislite, da se res ne bo nič našlo... Jaz sem predkratkim diplomirala, trenutno delam volontersko pripravništvo, sam če pa še po strokovnem izpitu ne dobim zaposlitve, pol pa res ne vem... No, če kdo ve za kako prosto mesto učitelja kemije in biologije ali samo enega od teh predmetov, lahko tudi naravoslovje v OŠ ali SŠ, naj prosim sporoči. Hvala! Lp
 
Uporabnik Metty je napisal:
No, če kdo ve za kako prosto mesto učitelja kemije in biologije ali samo enega od teh predmetov, lahko tudi naravoslovje v OŠ ali SŠ, naj prosim sporoči. Hvala! Lp

Lahko odprete novo temo z naslovom npr. ISKANJE: profesor kemije in biologije.

Tako bo pregledneje in se morda hitreje kaj najde.
 
Sem prav tako iz Štajerske. Diplomirala sem že pred več kot petimi leti, iz angleščine in teologije. Mislimo pa z družino iti v Avstrijo, ker mož tam dela že 15 let. Zadosti mi je tega s... tukaj.
 
Hej!

Ja, prav si se odločila. Moj fant prav tako dela v Avstriji, živiva namreč ob meji. Tudi jaz raziskujem trg čez, a zaenkrat še nič. Res pa je, da se moram bolje naučiti nemščine. Je pa tudi težko, ker za delo moraš imeti delovno dovoljenje, razen če si dipl. med. sestra ali gostinec - te stroke jim namreč primanjkuje in ti takoj uredijo vse potrebno. Menda pa bp bplje z začetkom meseca maja, ko teh dovoljenj ne bo več treba imeti. Plače pa so precej boljše. Drugače pa sem slovenistka.
 
Ja, tudi midva živiva ob meji. Pa ne mi rečt, da smo še kje "sosedje"? Ja, bo treba malo počakat, pa bomo videli, kako bo. Tudi jaz še moram vadit malo nemščino. Ampak, ko si enkrat tam, se hitro naučiš. Tako da je to še najmanjši problem.
 
Tukaj še ena iskalka zaposlitve. Sicer sem še brez strokovnega izpita, imam pa slabega pol leta delovnih izkušenj (sem še mlada), ampak nikakor ne pridem do naslednje službe. Pa tudi jaz iščem na drugih področjih, ampak tudi tu ni sreče. Drugače imam priporočilo bivše ravnateljice, ki je bila z mojim delom zadovoljna, ampak zgleda, da to ne pomaga kaj dosti. Moti me, ker se mi zdi, da gledajo name (potencialni delodajalci) kot na mlado in neizkušeno deklico, ki ne bo obvladala razreda. Moti me, da mi sploh ne dajo priložnosti, da se dokažem. Samo rečejo, da nimam dovolj izkušenj. Kako naj dobim izkušnje, če pa mi nobeden ne da priložnosti?? cray2.gif Tudi jaz obupujem in če v jeseni ne dobim zaposlitve, odhajam v tujino.
 
Pozdravljena!

Ja, težko je ... Kljub temu pa ti predlagam, da narediš pripravništvo in strokovni izpit, saj te bodo nato ravnatelji vsaj bolj resno jemali. Vsak človek začne enkrat z minimalnimi izkušjami, nobeden ni štartal z leti delovnih izkušenj. Le pogumno.
 
Tudi jaz nikjer ne dobim zaposlitve. KO sem bla še študentkka, ni bilo problema delat, ko pa diplomiraš, pa ne doobiš (potni stroški,....). Tud strokovnega še nimam. KO sem osebno šla od ravnatelja do ravnatelja, so v drugih krajih rekli, da vzamejo najprej iz svoje občine. Ko sem pa šla v svoji občini do ravnatelja, pa mi je povedal, da imajo svojih ljudi dovolj. Mislim, kak lahk kaj takega reče. Razočarana sem zelo. MG_54.gif
 
Odg: Neuspešno iskanje zaposlitve v šolstvu

To mi je pa grozno, da si dve leti brez službe... Meni se to na srečo še ni zgodilo, dvakrat v petih letih do sedaj sem imela pogodbo samo do 30. 6. Ampak zdaj je prvič, da imam vse pogoje, 5 let izkušenj in ne dobim jeseni nič. Na srečo kredit odplačam čez dva meseca in imam rešen stanovanjski problem. Pa moj partner dela, sicer trenutno za precej manj, ampak se bo dalo :) Vems sem se tudi že šolal ana drugih področjih. Boli me samo to, da sem pri teh letih inekaj čez 30 še brez službe in vedno v taki negotovosti, medtem ko poznam osebno kakšne učitelje, ki so bili celo življenje nekoliko neodgovorni, vse jim je šlo veliko slabše, službo so pa zlahka dobili po vezah. No, jaz jih nekaj tudi imam, sam ne na kakih takih šolah, kje rbi se pogosto kaj potrebovalo. Ko pa gre kakšna s teh šol v penzijo, me pa čaka zaposlitev. To bo še mogoče kakih 5 let, vmes, seveda, se bom ukvarjala že z drugo dejavnostjo... Tudi nekateri ravnatelji znajo bit zelo fer in nekdo me sploh ni poznal, mojo prošnjo ima že nekaj let spravljeno čisto na vrhu, pa mi pošilja po meilu, če ve za kak razpis. Ampak v teh koncih res ni skoraj nič.

Moraš pa it osebno na šole, pošiljanje prošenj ne pomaga popolnoma nič - inb če te kje odpravijo in si razočaran, ne smeš obupat.
 
Odg: Neuspešno iskanje zaposlitve v šolstvu

To mi je pa grozno, da si dve leti brez službe... svare3.gif

No, jaz sem diplomirala leta 1999, pa še danes nimam službe za nedoločen čas. Letos sem celo najbrž kar brez (tudi to se lahko zgodi, da vodstvo še danes ne ve, koga bo vzelo). :oops:
Starši so me učili, da se s pridnostjo in znanjem daleč pride. :-/ Ne pri nas. Veljajo samo prave zveze. In čim manj pokazat, kaj znaš, četudi je korist za šolo (računalniška znanja, učitelj smučanja, plavanja, rolanja, mentorstvo raziskovalnim nalogam, energija, volja, dodatna izobraževanja ...). In kaj si lahko?
Ravnatelji imajo pravico, da izberejo po "svoji" želji in tu jim ni za oporekat. Se pa najdejo tudi taki, ki dajejo razpise med iskalce z visokošolsko izobrazbo. Zakaj le? Ne vedo, kakšno izobrazbo ima učitelj po zaključenem izobraževanju?
Še bi lahko pisala - izkušenj za cel roman. PA je škoda energije, volje in časa.

Show must go on. Vse dobro. viannen_28.gif
 
Odg: Neuspešno iskanje zaposlitve v šolstvu

Ja tukaj še ena, ki aktivno išče zaposlitev. Se strinjam, da v šolstvu največ štejejo zveze in poznanstva,res pa je tudi drugje isto. Že kot absoloventka sem iskala zaposlitev, pa so bili odgovori, da rabim najprej diplomo. Ok se strinjam, je pa malo bolelo, ko sta dva moja sošolca dobila delo kljub temu, da nista imela diplome, eden izmed njiju pa niti še vseh izpitov, ampak sta bila pa moška.

Po diplomi sem kontaktirala s kar nekaj ravnatelji. Odgovor: ste žal brez strokovnega. Aprila in maja sem bila na dveh razgovorih za nadomeščanje, se že vse zmenila pa ministrstvo zaradi varčevanja ni odobrilo nadomeščanja :( . Čez poletje sem bila zopet na dveh razgovorih, brez uspeha ker sem brez strokovnega.
Hm ... ni lahko. Išem tudi na drugih področjih, ampak je zelo težko dobiti vsaj razgovor, tako visoke izobrazbe pa sploh ne smeš omenjat (mi je na enem razgovoru za čistilko ušlo, pa so mi rekli samo hvala lepa, da je to pa previsoka izobrazba za njih :eek: ).

Jutri imam še en razgovor za pomoč mladostnikom preko javnih del, pa upam, da mi vsaj tam za nekaj časa uspe. Res je težko, ampak jaz upam, da se bo obrnilo na bolje.
 
Odg: Neuspešno iskanje zaposlitve v šolstvu

Uf... katera smer pa si? poznam veliko geografov, zgodovinarjev brez službe, sam RP pa praviloma niso, čeprav moja bivša sodelavka je pri 38 še tudi brez. Tudi mene so učili, da moraš bit priden in se učit in ne vem kaj še vse... Sem bila stalno odličnjakinja s Zoisovo štipendijo, lahko bi šla študirat karkoli. In zdaj ne dobim službe, medtem ko sošolka ni naredila enega letnika gimnazije v prvem, pa ima službo za nedoločen čas. Hvala bogu, da jo ima, ji privoščim, ampak sama sem bila tepena za oceno 4 - zakaj hudiča že se je sploh splačalo to prenašat? In zakaj mi nihče ni rekel, naj grem raje v naravoslovno smer - počutim se kot največji butelj tu v šolstvu, zaradi odnosa, ki ga na splošno ima javnost proti nam. Sicer pa, imam še en faks skoraj narejen (je tudi taka smer, da mi za službo ne koristi, ampak sem hotela imet mal znanja iz ekonomije, ker bom mogla delat zase), moj ima zaključena dva, enega družboslovnega in enega tehnične smeri - pa kar se tiče iskanja službe in mogoče boljšega položaja, plače, se res ne splača... Imam hvala bogu rešen stanovanjski problem, nama je uspelo kljub temu, da tu in tam kdo ni imel službe, ampak za to sem morala še dpodatno delat, ker nekega kredita itak ne dobiš. Imam občutek kot da samo delam in delam nekaj, pa ni nobenega učinka, prav ničvredno se počutim.
 
Odg: Neuspešno iskanje zaposlitve v šolstvu

Sem smeri matematika - tehnika. In ja, se mi vsi čudijo, da z narovoslovno smerjo ne najdem službe. Sem bila danes na razgovoru za javna dela, pa mi je kar hitro upadel pogum ko sem videla koliko punc s pedagoško smerjo je bilo tam. Tudi jaz razmišljam, da bi šla še kakšen poklicni tečaj naredit, da bi imela kaj več možnosti. Tudi moj ima dva faxa narejenega. Je dobil službo šele, ko je zamolčal, da je naredil že en fax in se je zaposlil, kot delavec brez izobrazbe za trakom. HB je kmalu doštudiral strojništvo ter kot najmlajši napredoval v vodjo izmene. Žal je dandanes povsod težko.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu