Eurydice Slovenija Mednarodni kongres vzgojiteljev dijaških domov Slovenije

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Mednarodni kongres vzgojiteljev dijaških domov Slovenije

Letošnji VII. mednarodni kongres v organizaciji Društva vzgojiteljev dijaških domov Slovenije, Skupnosti dijaških domov Slovenije in s sodelovanjem Zavoda za šolstvo Republike Slovenije, je potekal 25. in 26. marca 2021. Bil je sedmi po vrsti, a za organizatorje prvi spletni. Izveden je bil preko aplikacije ZOOM. Priprave so bile dolge in temeljite, saj so se morali (naknadno) pripraviti tudi na novo realnost – preseliti celoten kongres na splet.

Udeležilo se ga je okrog 140 udeležencev iz 11 držav (Slovenija, Republika Srbija, Severna Makedonija, Hrvaška, Francija, Nemčija, Avstrija, Italija, Indija, Švedska, Velika Britanija, Danska, in Avstralija.

Na kongresu so si udeleženci pridobili ogromno novega znanja, spoznanj, kontaktov, povezav, izzivov, potrditev, spodbud, motivacijo, voljo za naprej. Kritično so se poglabljali v problematiko in vsebino podnebnih sprememb, prihodnosti, rezilientnosti, nasilja, komunikacije, primerov dobre prakse, seveda tudi epidemije, šolanja na daljavo, digitalnega sveta… Izražali so mnenja, spraševali, se spraševali, izmenjavali izkušnje, in se zavedali, tako kot vedno znova, kako so takšna srečanja, izobraževanja pomembna tudi za našo osebnostno in profesionalno rast.

Vir in več informacij: ZRSŠ, 31. 3. 2021

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu