KUK ŽGAJNAR, B. - izpraševalka (ustava, izpitna vprašanja)

Izpraševalka Barbara Kuk Žgajnar
1. Povej kaj o zakonodajni oblasti (tu sem povedala splošno delitev oblasti, DZ in DS, kdo sestavlja DZ, mandat ...)
2. Kdo je predsednik republike? (trenutno še B. Pahor, 23. 12. bo Nataša Pirc Musar) Ali lahko predsednik republike sprejema zakone, kdaj)? (izredna stanja, kadar ni možno, da se sestane DZ)
3. Svet evropske unije in Evropski svet? (kdo sestavlja; podrobneje Evropski svet - kdo sestavlja, koliko jih je - toliko kot je članic, Evropski svet ne opravlja zakonodajne funkcije - kaj pa?)
4. Pravica do obveznega izobraževanja; se je kaj spremenilo ko smo vstopili v EU?

Zelo prijazna izpraševalka, išče znanje :)

Barbara Kuk Žgajnar:
- evropski parlament (vprašala me je tudi koliko članov ima evropski parlament: 720)
- delo vlade v RS
- sodišča (katera poznamo, zakaj je sodniška funkcija trajna)
Zelo prijazna, pomaga, se nasmeji. Jaz sem imela res ogromno tremo in mi je zelo pomagala.
Veliko sreče vsem :)

-delitev oblasti
-Evropska komisija
-pravica do svobode gibanja

Zelo v redu gospa. Ti kima, se odziva. Tudi poheca se. 👍

Datum izpita: 15. 6. 2026
Izpraševalka: Barbara Kuk Žgajnar

1. Evropski svet - kaj veš o njem, koga bi poslali, če bi bilo treba urejati zadeve v povezavi z vzg. in izobr. (kdo je trenutni minister na tem področju in kako se po sestavi nove vlade imenuje nekdanje Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje).
2. Ustavno sodišče.

Izjemno prijazna in topla izpraševalka. :)

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Datum izpita: 8. jul 2026 Ura izpita: 15.45 Področje v šolstvu: poklicne in strokovne šole...
Odgovori
3
Ogledi
158
Datum izpita: 26. maj 2026 Ura izpita: 15.30 Področje v šolstvu: vrtec Strokovni naziv...
Odgovori
0
Ogledi
361

Učitelnik

Digitalne vsebine za strokovni razvoj učiteljev

Ogled Učitelnika

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Priljubljena vsebina

Nazaj
Na vrhu