Prijetna izpraševalka.. Moraš znal seveda, ampak te usmerja s podvprašanji (jaz sem se zmedla in ko sem odgovorila na en del, sem sproti pozabila, kaj mi je rekla naj še povem, pa se je nasmehnila in me vprašala, če jo je še kaj posebej zanimalo). Vprašanja pa so bila sledeča:
1. Veste morda, katere volitve bodo letos? (Predsedniške). Pokima in reče, naj ji povem kaj več o tem. Povedala sem, kako in kdo voli predsednika, potem je vprašala še glede mandata, pristojnosti in ali lahko predsednik ob tem počne še kaj drugega (ne, ker je njegova funcija nezdružljiva z ostalimi). Pri pristojnostih sem začela, malo sem obnolknila, da bi razmislila, pa me je kar sama dopolnila, zapisala kljukico in šla na naslednje vprašanje.
2. Kaj iz Konvencije pomeni pravica otroka do identitete? Vprašala je še, kakšno številko dobi otrok, ko se rodi, ampak me je tako iznenada vprašala, da sem se čisto zmedla. Na mizi pred sabo sem imela osebno izkaznico in je rekla: "Tam na osebni jo imate zapisano
"
3. Evropski parlament. Povedala sem št. naših poslancev, kako se volijo, pristojnosti EP. Potem pa me je še vprašala, če vem mogoče, koliko je poslancev v EP? Pa sem rekla, da naših je 8 in št. poslancev vsake članice je odvisno od velikost države članice oz. od števila prebivalcev, tako da verjetno jih je zelo veliko. Se je nasmehnila in rekla neko številko čez 700.
Bilo je še nekaj manjših vprašanj, ki pa se jih ne spomnim več. Nič pretresljivega. Sva hitro zaključili in je bila zadovoljna.