Razpis JR za izbor operacij "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2017"

Prispevki
45
Področje
Osnovna šola, Šola za otroke s posebnimi potrebami, Poklicne in strokovne šole, Gimnazija
Še tukaj povprašam - tisti, ki ste dobili prvo zaposlitev: Ste že koristili študijski dopust za pripravo na strokovni izpit? Koliko dni so vam dali?
 
Prispevki
21
Naziv
Diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok
Področje
Vrtec
Še tukaj povprašam - tisti, ki ste dobili prvo zaposlitev: Ste že koristili študijski dopust za pripravo na strokovni izpit? Koliko dni so vam dali?
Tudi jaz sem izkoristila dopust za pripravo na strokovni izpit. Tudi strokovni izpit sem že opravila :cool::D
 
Prispevki
16
Naziv
univ. dipl. bohemistka in prof. geografije
Res je...to je že "moj" tretji poskus (četrti, če štejem še Popestrimo šolo), da najdem šolo. Pišem vedno vsem (200 šolam) in do zdaj sami negativni odgovori....dve leti traja že to..in ja, ko bi končno našla šolo bom "prestara"...
Hoj, a si potem našla šolo, ki bi te vzela? :) Srčno upam, da ti je bila sreča naklonjena. :)
 
Prispevki
16
Naziv
univ. dipl. bohemistka in prof. geografije
V bistvu so ta leta evropska ideja. Ne me razumeti narobe, ampak tisti, ki so stari čez 29 let so imeli v zadnjih letih dosti možnosti da se dokopljejo do strokovnega izpita, tisti ki smo zaključili študij pa te možnosti od septembra 2014 pa vse do letos ko je prisla ven Prva zaposlitev, sploh nismo imeli... Pa tudi s tem razpisom jih imamo zelo malo, saj se šole zaradi pogojev ne odločajo za to tako množično kot bi se lahko.
Razen če si šel kasneje na študij in si zelo pozno diplomiral :)
 
Prispevki
16
Naziv
univ. dipl. bohemistka in prof. geografije
Ja vsi smo v istem zosu, ampak eni se trudimo že dve leti, da bi lahko opravljali strokovnega, tisti, ki pa ste čakali vse do letos ko je bil zadnji rok za diplomiranje po starem programu pa vas po eni strani razumem po drugi pa ne. Kajti moj cilj je bil čim prej končati študij in opraviti volontersko in strokovnega, na tak način pa zdaj nimam nič. Mislim, da so vsi pogoji v razpisu nesmiselni, kajti spet bodo uspešni tisti,ki bodo našli šolo preko vez. Tako kot pri prejšnjem, le nekaj posameznikov je imelo srečo preko razpisa na Zavodu za zaposlovanje. In se mi ne zdi fer, da nekdo, ki je pravkar končal študij dobi prej prvo zaposlitev, kot pa eni, ki čakamo po več let. To je moje mnenje...
Nekateri so bolni, in zato ne morejo diplomirati hitro. Nekateri so iz revne regije, imajo bolne starše, in delajo vse, kar pride pod roke, da lahko poskrbijo za družino. Ne sklepajte prehitro, da so tisti, ki niso diplomirali po časovni predpostavki in se prijavili na pripravništvo, ko je še bil čas, leni ali pa zabušanti. Nekateri živijo v zelo težkih okoliščinah.
Včasih se pa kdo odloči, da bi najprej raje imel otroke, kar je zelo lepo in zelo podpiramo - saj država potrebuje otroke. Šole potrebujejo otroke, ki jih boste vi učili. Nato se ta mamica odloči pri, recimo 32. letih, za pripravništvo. ... Ojej, izpadla je. Kaj pa zdaj?

Ljudje nismo stroji in ne delujemo po urnikih, koledarjih, prednapisanih programih .... Mejte malo bufferja, preden obsojate. Prosim :heart:
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu