Izpit iz ustave DA ali NE

Trenutno berete:
Izpit iz ustave DA ali NE

Prispevki
4
Pozdravljeni!
Zanima me sledeče: v januarju imam strokovni izpit za delovno mesto pomočnie vzgojiteljice. Ker sem po izobrazbi dipl.socialna delavka, me zanima, če moram opravljati izpit iz ustavne ureditve kljub dejstvu, da sem predmet ustavna ureditev opravljala in naredila na fakulteti za socialno delo?
Hvala za odgovor!
 
Prispevki
51
Odg: izpit iz ustave DA ali NE

Glede na to, da opravljaš strokovni izpit za delovno mesto pomočnice vzgojiteljice mislim, da boš strokovni izpit delala po devetem členu Pravilnika o strokovnem izpitu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja:
OBSEG IN VSEBINA STROKOVNEGA IZPITA
9. člen
(strokovni izpit kot ustni izpit)
Strokovni izpit za pomočnika vzgojitelja, vzgojitelja, učitelja, korepetitorja, laboranta oziroma inštruktorja se opravlja kot ustni izpit in obsega tri dele, ki se opravljajo po naslednjem vrstnem redu:
1. ustavna ureditev Republike Slovenije, ureditev institucij Evropske unije in njenega pravnega sistema in predpisi, ki urejajo človekove ter otrokove pravice in temeljne svoboščine,
2. predpisi, ki urejajo področje vzgoje in izobraževanja, in
3. slovenski knjižni jezik oziroma za strokovne delavce vrtcev in šol z italijanskim učnim jezikom italijanski knjižni jezik, za strokovne delavce dvojezičnih vrtcev in šol pa slovenski in madžarski knjižni jezik.

Tako da mislim, da boš morala ta del opraviti še enkrat. Nisem pa 100%. Počakajmo na še kakšen odgovor. ;)
 
Prispevki
51
Odg: izpit iz ustave DA ali NE

Sem si še malo pogledala pravilnike in ugotovila sledeče:
- svetovalni delavci v vzgoji in izobraževanju imajo strokovni izpit sestavljen tako, da morajo poleg ustnega izpita (9.člen), napisati še pisno nalogo;
- v Pravilniku o strokovnem izpitu na področju socialnega varstva pa je zapisano, da je strokovni izpit sestavljen iz treh delov in sicer iz splošnega in posebnega dela ter iz izbirnega dela. Program splošnega dela strokovnega izpita pa obsega tudi ustavno ureditev države. Torej bi morala ta del v vsakem primeru opraviti še enkrat.
Vzemi to, da si se nekoč že učila o ustavni ureditvi države, kot velik +. Veliko stvari namreč že veš, nekateri pa se jih bomo še morali naučiti ;) ;) Srečno! LpT
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu