Vprašanja iz 23.2.2021
Področje: Vrtec - pomočnica vzgojiteljica
1. Posebnosti v prostoru 1. starostnem obdobju (ni želela slišati o podrobnostih, v merah ampak konkrektne stvari npr. v 2. starostnem obdobju imajo namenjene 4 sanitarije na en oddelek, ko imajo v 1. starostnem obdobju 2. Nad straniščnimi vrati mora biti zadosti velika višina, da odrasla oseba vidi čez. Igralnice potrebujejo previjalne mize, tuš. Zaščitene vtičnice (tudi v 2. starostnem obdobju seveda, teraso).
2. Kdo so strokovni delavci (ne čistilke, hišniki ipd.) to so ravnateljica, pomočnica ravnateljice, svetovalna delavka, računovodkinja, vzgojiteljice, pomočnice vzgojiteljic, spremljevalke.
3. Kaj potrebuje strokovni delavec, da lahko dela v vrtcu (ustrezno izobrazbo, znanje slovenskega jezika, strokovni izpit, ni zapisan v kazenski evidenci).
Vprašala me je tudi o mojem nazivu, jaz sem opravlja strokovni izpit za pomočnico vzgojiteljice ampak je moj naziv Vzgojiteljica predšolskih otrok - pomočnica vzgojiteljice. Delovno mesto je pomočnica vzgojiteljice.
Gospa je bila glavna v komisiji ampak zelo prijazna in pomaga, če se ti kje zatakne. Vso srečo. Jaz sem strokovni izpit opravila.