Odg: Izpraševalec: DUŠEJ BLATNIK
Pa da vam še jest napišem vprašanja, ki mi jih je danes gospa Dušej Blatnik postavila
Sem ponavljala slovenščino in bila uspešna! Juhu!
party.gif
Začeli sva s samoglasniki, katere poznam - najprej sem rekla a e i o u in ni bila zadovoljna potem pa sem povedla pravilno katere foneme samoglasnike poznamo, kdaj so samoglasniki poudarjeni, dala mi je en primer, eno besedo pa se ne spomnim več katero sam vem da sem rekla da je prvi samoglasnik poudarjen, ker sta bila dva o-ja ali a-ja v besedi, ne spomnim se več... kaj točno poudarimo v besedi, ko poudarimo samoglasnik in sem rekla da poudarimo cel zlog v besedi in da to pomeni da bolj glasno izgovorimo in me je dopolnila neki podobnega da gre zrak z večjo močjo vn iz ust... kaj pomeni jakost? (moč)
Potem sva šli na sklanjatve, zanimalo jo je kaj vem o moških sklanjatvah, treba je pač povedat, da so tri sklanjatve, povedat primere, ker je za tretjo moško sklanjatev značilna ničta končnica in se tako večinoma kratice sklanjajo me je potem vprašala še o kraticah. Naslednje vprašanje pa je bilo o zloženkah, kaj so zloženke in potem mi je govorila primere jest pa sm morala povedati ali so napisane skupaj, narazen ali z vezajem in zakaj.
zelo prijazna gospa, zgleda sicer bolj stroga, vendar pomaga in te vodi do odgovorov