Dnevnik Delovni čas učiteljev: kreativci, pravice in kakovost

Učiteljem, kjer koli že ta hip uživajo svoje zaslužene počitnice, se lahko to poletje dvojno smeje. Dogovor, ki so ga o delovnem času in delovnih obveznostih s pomočjo sindikatov dosegli z ministrico Majo Makovec Brenčič, ni le zmaga legitimnih...

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Dnevnik, dnevnik.si

Morda me občutek vara, vendar ob prebiranju člankov spoštovane gospe novinarke čutim zavist in predvsem nerazumevanje našega poklica. No, morda pa so članki zgolj politično naravnani. Vsekakor pa v mojih očeh niso objektivni, bolj žaljivi kot karkoli drugega.

Zmeraj pravim, vsak je imel možnost. Uživanje v dolgem vročem poletju je na voljo vsakomur. Res je, da so takrat tudi cene povsod najvišje, res je, da si učitlej ne more vzeti dopusta kadarkoli ...

Kot se omenja v članku, smo učitelji intelektualci. Noro fajn se sliši, spoštovana gospa novinarka. In zato se od nas pričakuje, da bomo na razpolago tudi ob "čudnih urah".

Priprave? Jasno je, da učitelj z večletnimi izkušnjami ne potrebuje več priprav oz. ne več v takšnem obsegu kot učitelj začetnik. Sam pravim, če jih potrebuje, potem dvomim, da je tak učitelj dober. Izkušnje so v našem poklicu zlata vredne.

Neverjetno, toliko privilegijev, ampak plače so zgolj povprečne, če upoštevamo izobrazbo ali pogledamo čez mejo.

Res je, spoštovana gospa novinarka, na "prisilnem" poletnem dopustu se mi smeje kot še nikoli. Vsi ste imeli ali še imate možnost postati učitelj, poklic, ki je vreden zavidanja in "vlačenja" po medijih, ker bralnost je pomembna, politika tudi, napetost v družbi - pa tudi!

Hvala vsem, ki nam zavidate. Jaz se vam smejim z občutkom eksotičnega privilegija in upam, da lahko dalje v miru sobivamo.

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

• Zaklenjeno
  • Ne prezri
Uporabnik Mladi učitelj je objavil novo gradivo: Učitelnik - Digitalne vsebine za strokovni...
Odgovori
35
Ogledi
2.708
  • Članek Članek
Kadrovski manko na izobraževalnem področju je rak rana že vrsto let, opozarjajo ravnatelji. Šole...
Odgovori
0
Ogledi
291

Učitelnik

Digitalne vsebine za strokovni razvoj učiteljev

Ogled Učitelnika

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Priljubljena vsebina

Nazaj
Na vrhu