Odg: Izpraševalec: BELE
Ker o gospe Bele že dolgo ni nihče nič napisal, bom tako jaz dodala svoja vprašanja, ki sem jih dobila na strokovnem izpitu 15.10.2012.
Ga. Bele je zelo prijazna, veliko pomaga, daje podvprašanja, če le pokažeš vsaj trohico znanja. Tako da se nič ne bojte, je super gospa. Meni je na začetku čisto zablokiralo, in še zakonv nisem znala naštet
Tako, da sem jo vprašala če ji lahko povem kaj vsebujejo, in mi je potem ona povedala o katerem zakonu govorim.
1. Naštej nekaj zakonov oz. predpisov iz katerih si se učila
2. Šolski svet (sestava, funkcije), ravnateljeve funkcije, učiteljski aktivi (kaj delajo, sestava)
3. Delovna obveznost učiteljev (posebnosti sem mogla povedat-recimo kdo ima 50min, kdo 60min)
4. Diferenciacija (kako se učenci delijo v skupine-heterogene,homogene, nivoji- koliko učencev je lahko v posamezni skupini oz. kako se skupine oblikujejo, posebnosti pri deljenju v skupine pri športni vzgoji
5. Spremembe Zakona o OŠ na področju angleščine oz. 2 tuj jezik (ker sem delala pripravništvo iz angleškega jezika)
To je to. Mislim, pa da gospa vprašanj ni imela v naprej pripravljenih (razen 1 in 2 vprašanje), ostalo pa je bilo bolj kako pogovor nanese. Midve sva se bolj pogovarjale o mojem področju-angleščina (delitve v skupine, spremembe ... ) čeprav, pa malo tudi preveri kakšno drugo posebnost! Ampak tudi če tiste posebnosti nisem točno vedela, mi je rekla, da nič hudega, ker to ni najbolj moje področje (me je vprašala tudi koliko je lahko učencev 1. razreda v jutranjem varstvu-in se mi ni niti približno sanjalo).
Vsem želim veliko sreče. LP