11. 5. 2011 - Bohak-Sabath, Bonelli, Žist

Trenutno berete:
11. 5. 2011 - Bohak-Sabath, Bonelli, Žist

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Pridružen
11. feb 2011
Prispevki
9
Pozdravljeni!

Dobila sem svoj datum: 11. maj 2011

zakonodaja: Diana Bohak - Sabath
ustava: Milena Bonelli
slovenščina: Matej Žist


Sporočite tisti, ki ste dobili isti datum. Da si dajemo malo moralne podpore. JC_gimmefive.gif

Jaz sem iz področja osnovnošolskega izobraževanja (razredni učitelj).

Vse papirje sem poslala 24. marca, odgovor sem dobila 30. marca, da vse ustreza. In od takrat je že 3 tedne... sem že mislila, da so zaprli obrt in pozabili na nas, ki čakamo, čakamo, čakamo...

Po eni strani sem vesela, ker je končno prišel datum. Po drugi me je malo strah, ker se zdaj začne odštevanje dnevov.

Na forum sem se včlanila že lani, ampak nisem nikoli nič pisala. Samo spremljala sem debate in vso ostalo pomoč, ki so jo vlivali ostali, ki so že šli skozi. Meni je ta forum zelo všeč, ker dejansko si lahko tudi potem, ko opravimo s strokovnim izpitom, še zmeraj posredujemo kakšne izkušnje. Ker moram reči, da sem šele dobre pol leta na OŠ in še vedno se lovim.

Lep pozdrav vsem in želim, da vsi dobro opravite izpit in postanete super učitelji, da boste nove generacije otrok izučili vrednot, ki žal v sedanjem času vedno bolj izumirajo.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Ojla!

Tudi jaz imam enako komisijo in datum, in sicer ob 15.30 uri. Končno je prispelo to dolgo pričakovano pismo Laie_13.gif Tudi jaz sem razredni pouk, tako da se bova tam zagotovo srečali. Sedaj je samo potrebno malo pobrskat vprašanja, ki jih postavlja ta komisija! Upam, da so življenski in ne preveč strogi :) Prosim vse, ki imate izkušnje s to komisijo, da jih napišete, saj nam ti podatki nše kako koristijo!

Tina fajn se nauči, drugače pa sva v kontaktu preko foruma Laie_91A.gif

Lp

Mojca
 
Super! Več nas je, bolje je. Informacije in vprašanja pa naj le krožijo, tako da bomo drug drugemu v pomoč ;)
 
Me je čisto presenetilo, tako da ne vem kje naj začnem, pa še na dopust grem vmes :(
 
Ja dopust pa zagotovo nr bo v pravem pomenu besede ane :? Predlagam, da začneš z ustavo, ki jo zagotovo predelaš v treh dneh. Zakonodaje je največ, tako da si morda pustiš slovenščino za na konec. Tako bom jaz naredila. Ustavo danes zaključim, jutri pa začnem z zakonodajo. Čeprav greš na dopust, se da zagotovo veliko naučit v dveh tednih. Odvisno kako obvladaš slovenščino ;)
 
Ja, dopust bo na pol družinski, napol pa oče in otroci, mami pa za knjigami, jaz sem zakonodajo in slovenščino enkrat že prebrala, mal se mi svita ne bi pa si upala trditi da sem močna na katerem od teh področij, ampak saj bo, te dni bo mož prevzel na svoja pleča večji del gospodinjstva da bom lahko po službi še snov predelovala, pa upajmo da bo šlo, kolikor sem prebrala bi naj bila komisija kar OK.
 
Odlično, vidim, da imaš pridnega moža:) Če se ti malo svita, potem je že nekaj, sploh pa če si že zaposlena imaš zagotovo nekaj znanja o postopkih in dokumentaciji ter plačah :) Jaz o komisiji nisem kaj dosti našla, vem le, da je Bohak-Sabath ravnateljica, tako da lahko pričakujemo kakšno vprašanje iz teg področja, o Bonelli pa je nekaj vprašanj na forumu. Žist pa mi je neznanka :)
 
Živjo,

pošta Laie_13.gif s povsem enako vsebino je tudi danes prispela na moj naslov. Nanjo sem čakala kar nekaj časa ... malček sem bila že v skrbeh, da so pozabili name JC_thinking.gif . In potem danes - presenečenje Connie_happy-mail.gif .
Bo treba zavihat rokave in izkoristiti počitnice ter praznike za učenje.

Uspešno učenje vama želim read.gif .

Se tipkamo gamer1.gif in vidimo [papa.gif] na naš dan D.
 
Pozdravljene! Tudi mene je danes, ko sem se vrnila iz službe čakalo "prijetno" presenečenje. JC_goody.gif Jaz imam uro ob 16.30 in se že veselim srečanja z vami.

lep pozdravček in lepe praznike ob prebiranju ustave. MG_118.gif
 
Zanima me kako daleč ste z učenjem? Čeprav si govorim, da imam še 3 tedne časa, me vendarle skrbi, če se bom lahko do takrat vse dobesedno napiflala read.gif Tega je toliko, da joj....
 
Pozdravljena Mojcy!

Lej če bo meni ob dvema srčkoma uspelo, preštudirati vso to literaturo bo tudi tebi. :-D Drugač sem jaz z učenjem tako daleč, da imam le vse zbrano na enem kupu iz kje se bom učila. Takrat ko sem vse to zbirala sem si enkrat malo prebrala.

Lep se uči! Laie_60A.gif
 
Pozdravljene,

upam, da nam vsem uspe skombinirat privat življenje z učenjem in seveda da nam bo vsem uspelo! Držite se in pridno študirajte.

LP;P
 
Zdravo!

Moram priznat, da imamo veliko srečo, da lahko koristimo 7 dnevni dopust in še prej so prvomajske počitnice!

Jaz se aktivno učim že dobre tri tedne, kadarkoli sem imela kakšno luknjo sem se lotila učenja. Gradivo pa sem zbrala že januarja. Zakonodajo in ustavo sem dala že skozi, žal sem pa že veliko "pozabila". Sproti ponavljam, ampak imam težave pri določenih stvareh, ne morem se spomnit in konec. dash1.gif

Danes sem se začela mučit s slovenščino, tega me je najbolj strah, da bo prišlo kakšno čudno vprašanje ven, ki ga je treba strokovno razložit. Praktično že gre, sej znamo govorit slovensko, samo vsi tisti izrazi... ajoooj. svare3.gif

Hvala bogu je strokovni zastonj, tako da tudi če padeš, ne boš bankrotiral. Seveda upam na najboljše, da bo tisto srečen dan in da se končno rešimo tega.

Lp, Tina
 
Ojla,

ja Tina pridna, da imaš že toliko predelanega in naučenega, jaz nžal ne bom dobila dopusta, morda dan ali dva in to bo to, med počitnicami pa imamo rezerviran dopust, tako da bo kr naporno, pa vendar imam srečo, da mož brez težav poskrbi za oba otročka in ostale stvari, tako da upam da bo šlo.

lp,P
 
Super Tina, da si že tako daleč! Laie_60A.gif Če bi jaz bila na tvojem mestu, bi bilo super.
Jaz se zdaj učim zakonodajo, ZoOŠ še kr gre, ZOFVI pa je čista piflarija. Bomo vidli kak bo šlo. Je pa res, da mi ustava ostane bolj v spominu, kot pa npr. zakonodaja, ker ni takšna piflarija in ne pozabiš čez nekaj časa JC_thinking.gif Slovenščina pa je tak zgodba zase, ker če težijo s podrobnostmi, potem si tak konec :D
Tudi jaz se tolažim s tem, da obstaja druga možnost, tak da pričakujmo najboljše ane JC_goody.gif


Lp

Mojca
 
Ojla!

Upam, da vam učenje gre od rok, jaz samo upam, da mi bo vse ostalo v glavi čez dva tedna:)

Imam eno vprašanje... Jaz sem s področja OŠ in me zanima ali se tudi ostali, iz istega področja, učite ZOFVI in ZoOŠ samo za OŠ?
Na primer: Pristojnosti posameznih strokovnih svetov. (v katalogu piše, da moraš poznat sestavo in pristojnosti vseh svetov, torej za splošno izobraževanje, za poklicno,...). Jaz se učim samo za OŠ in me zanima še vaše mnenje :D V katalogu sicer piše, da moraš znat vse naštet, ampak tega je potem kr dosti. close_tema.gif

Želim vam lepe velikončne praznike ;)

Lp

Mojca
 
Živijo!

Kolikor gledam tu po forumi,h te večinoma sprašujejo res za tvoje področje. Jaz sem se tudi bolj podrobno naučila stvari, ki se tičejo OŠ, ostalo sem samo prebrala.

Bolj kot smo blizu, bolj se mi ne da, jooooj.

Lp
 
Ojla!

Kot že povedano sem tudi jaz iz področja OŠ. (Mislim, da vsi, ki imo ta dan izpit, smo iz OŠ).

Jaz sem zdaj na zadnjih straneh slovenščine. Sem že precej naveličana in utrujena od vsega skupaj!!!!!!!

Tudi jaz sem se spraševala enake stvari: ali moramo znati tudi podatke iz drugih področij, čeprav pišejo npr. v ZOFVI (ki je skupna za vso vzgojo in izobr.). Ker recimo vedet, kako je sestavljen svet šole na visoki šoli ali pa kakšna zakonodaja velja za zasebne šole, se mi zdi neumno vedet. To sem se učila že par tednov nazaj, tako da nisem vedela kaj in sem pač v možganmih skušala poiskati kaj prostora tudi za to.

Pa tudi recimo se mi porajajo velika vprašanja glede slovenščine: zakaj moramo tako podrobno vedet kar je v katalogu pod 1.raven), ker dejansko to je področje slavistov, ne naše. Pa tudi to mi je smotano: če pogledaš vsebine samo po katalogu, je premalo. Zraven je treba vedet še kej dodatnega, kar sicer ne piše (tako se mi vsaj zdi, glede na vprašanja, ki so jih zastavljali): stavčne člene, priredja in podredja... In tudi tega ni malo... Ufff.... Da znamo sklanjat samostalnike, hvala bogu, samo še vse ostalo v paketu... Brezveze. JC_thinking.gif

JC_pray.gif Samo, sa nam uspe!

Lepe praznike vsem skupaj!

Tina
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu