SIO Ženska spada v kuhinjo, moški v gostilno

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 734

Trenutno berete:
SIO Ženska spada v kuhinjo, moški v gostilno

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk je ob mednarodnem dnevu žena pripravilo gradivo, s katerim želi spodbuditi učitelje in učiteljice na srednjih šolah, da z mladimi spregovorijo o enakosti med spoloma ter zgodovini boja za pravice žensk.

Za lažjo umestitev teme v učni proces je društvo pripravilo učno gradivo za izvedbo šolske ure. Osrednji cilj učne ure je namreč med dijaki spodbuditi dejavno razpravo o enakosti spolov. Spodbujanju dejavnega sodelovanja dijakinj in dijakov sta namenjena tako uvodni del ure kot njena izvedba. Uvodni del je krajše slikovno/video gradiva, ki vprašanje enakosti spolov povezuje s problemi in okoliščinami, v katerih se znajdejo mladostniki. Osrednji del ure je debatno soočenje, v katerem skupini zastopata nasprotni stališči do vprašanja »Ali je mednarodni dan žena – 8. marec – danes še potreben?«, tretja skupina pa razišče zgodovinski vidik praznika, ki ga predstavi ob razglasitvi zmagovalca dialoškega dvoboja.

Gradivo je uporabno pri pouku tako za 8. marec kot ob drugi priložnosti.

Društvo za promocijo žensk v kulturi lahko vprašate tudi po telefonu ali elektronski pošti – 030 302 897, [email protected].

Društvo bo veselo tudi odgovora, ki ga boste zapisali pod novico.


Slovenščina dopušča dvoumnost. “Kje je danes mesto ženskam?”Po 50 letih je John Lennon še vedno živ.Moški so za enaka dela tudi bolje plačani.… pravi ljudski glas, ki ga je statistika ovrgla.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu