Eurydice Slovenija Vpogledi, ugovori, računske idr. napake pri splošni maturi 2016 - spomladanski rok

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Vpogledi, ugovori, računske idr. napake pri splošni maturi 2016 - spomladanski rok

Kandidati, ki so v spomladanskem izpitnem roku opravljali izpite splošne mature, so bili 11. julija seznanjeni z rezultati.

V predpisanem tridnevnem roku po razglasitvi rezultatov je 1.212 kandidatov vložilo zahtevo za vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih. Po opravljenem vpogledu je 719 kandidatov vložilo ugovor pri enem ali pri več predmetih (od skupno 8.676 kandidatov), od tega je 14 kandidatov ugovarjalo na izračun izpitne ocene. Od skupno 35.342 opravljenih izpitov je število vseh vloženih ugovorov po izpitih 1.031, kar predstavlja 2,9 odstotka vseh izpitov, izvedenih v spomladanskem izpitnem roku.

Državna komisija za splošno maturo (DK SM) je na sejah obravnavala vse ugovore kandidatov. Na podlagi pregleda dokumentacije pri ugovorih na način izračuna izpitne ocene in izvedenskih mnenj pri ugovoru na oceno je komisija sprejela odločitev, da se 187 kandidatom pri 203 izpitih ocena izboljša, od teh je 11 kandidatov po pozitivno rešenem ugovoru splošno maturo opravilo. Ostali kandidati v postopku ugovora na oceno ali na izračun ocene niso bili uspešni. Kandidate so o rezultatih ugovorov že obvestili. Kandidati lahko rezultate ugovorov z geslom preverijo tudi na spletnem naslovu http://matura.ric.si/.

Tako kakor v prejšnjih letih so bili tudi tokrat vsi ugovori rešeni dovolj zgodaj, še pred začetkom jesenskega izpitnega roka splošne mature.

Vir: Dr. Darko Zupanc, RIC, 22. 8. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Znanstvena monografija Globalne kompetence slovenskih učencev in učenk: konceptualni in...
Odgovori
0
Ogledi
181

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu