SIO Trdno stoj! Spregovori!

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 1.219

Trenutno berete:
SIO Trdno stoj! Spregovori!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z društvom Zaživi življenje soorganizirata prireditev z naslovom Trdno stoj! Spregovori!

Prireditev, na kateri bo zbrane nagovorila ministrica, dr. Maja Makovec Brenčič, bo posvečena dvema vsebinskima sklopoma, in sicer strpnosti do drugačnosti (invalidnost, barva kože, spol, vera …) in nasilništvu (splošno nasilništvo, medvrstniško nasilništvo in nasilništvo v športu). O obeh vsebinskih sklopih bo spregovoril dr. Milan Hosta, športni filozof, glavni govorec prireditve bo Nik Vujičić, motivator. Osrednjima govorcema se bodo pridružili Dejan Zavec, Miran Stanovnik, Darko Durić, Zlatan Čordić – Zlatko in drugi. Z video prispevkom bosta prisotne nagovorila tudi Filip Flisar in Nika Kljun.

Prireditev, o kateri so bile šole s strani MIZŠ obveščene v začetku poletja z delovnim naslovom, je namenjena učencem zadnje triade osnovne šole in dijakom srednjih šol, ki po mnenju športnih pedagogov izstopajo na področju športa.

Prireditev bo v sredo, 28. 9. 2016 v Kopru, v dvorani Bonifika, s pričetkom ob 10. uri in neposrednim prenosom RTV Slovenija ob 10.30. Za vse zainteresirane osnovne in srednje šole bo omogočen prenos prireditve tudi prek spleta.

MIZŠ bo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami prijavljenim udeležencem omogočil organizirani prevoz s posebnim motivacijskim vlakom na relaciji Ljubljana – Koper – Ljubljana. Z mladimi se bodo v Koper peljali tudi ministrica in znani športniki. Program na vlaku bo vodil dr. Stane Pinter, namestnik ambasadorja RS za šport, strpnost in fair play.

Prijavite se do 10. 9. 2016 na spletnem naslovu http://www.zrss.si/prijava/prireditev-trdno-stoj-spregovori/

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu